Anglický producent Mark Ronson a americký dídžej a producent Diplo oznámili nový spoločný projekt. Ten sa bude volať Silk City a svoje meno dostal zrejme po podniku vo Philadelphii, kde 39-ročný Američan odštartoval svoju dídžejskú kariéru.

Dvojica sa ako Silk City po prvý raz predstaví na tohtoročnom podujatí Governors Ball. Hudobníci o spolupráci informovali už vlani v lete s tým, že pracujú na disco albume. Ďalšie informácie o projekte zatiaľ nie sú známe.

Mark Ronson vydal v roku 2003 debutový album Here Comes The Fuzz, po ktorom nasledovali nahrávky Version (2007), Record Collection (2010) a Uptown Special (2015), pričom z posledného menovaného pochádza jeho zrejme najväčší hit Uptown Funk, na ktorom spolupracoval so spevákom Brunom Marsom. Na konte má päť cien Grammy. Okrem toho získal tiež dve BRIT Awards. Spolupracoval aj s mnohými ďalšími interpretmi ako napríklad Amy Winehouse, Sean Paul, Macy Gray, Christina Aguilera, Robbie Williams, Adele, Lady Gaga, Duran Duran či Paul McCartney.

Diplo, vlastným menom Thomas Wesley Pentz, má na konte sólový album Florida (2004). Na začiatku kariéry spolupracoval s britskou rapperkou a speváčkou M.I.A, s ktorou nahral napríklad mixtape Piracy Funds Terrorism (2004). Okrem toho pracoval napríklad aj s Gwen Stefani, Die Antwoord, Britney Spears, Madonnou, Shakirou, Beyoncé, Justinom Bieberom, Usherom či Snoop Doggom. Je tiež členom dancehallovej skupiny Major Lazer a spolu s dídžejom Skrillexom vytvoril už nefungujúce elektronické duo Jack Ü. Na konte má dve ceny Grammy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Rebecca Cabage/Invision/AP / Facebook.com/diplo (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Mark Ronson