Americká pop-punková formácia Fall Out Boy sa po viac ako trojročnej prestávke vráti na scénu comebackovým albumom s názvom Save Rock and Roll. Nahrávka vyjde v Európe 6. mája.

Prvým singlom z albumu je skladba My Songs Know What You Did in the Dark, ktorá sa už dá kúpiť v internetovom obchode iTunes. Kapela najprv nahrávku predstaví na severoamerickom turné, ktoré odštartuje 14. mája koncertom v Milwaukee. Posledným koncertom tejto šnúry bude vystúpenie v Nashville naplánované na 30. júna. Počas leta by sa formácia mohla objaviť v Európe.

Formácia Fall Out Boy vznikla v roku 2001. Na konte má päť štúdiových albumov - Fall Out Boy's Evening Out with Your Girlfriend (2003), Take This to Your Grave (2003), From Under the Cork Tree (2005), Infinity on High (2007) a Folie a Deux (2008). Za svoju tvorbu získala Grammy a niekoľko MTV Video Music Awards, Kerrang! Awards, Teen Choice Awards a TMF Awards.

Medzi jej najznámejšie skladby patria piesne ako Dance, Dance; Sugar, We're Goin Down; This Ain't a Scene, It's an Arms Race alebo Thnks fr th Mmrs. Od roku 2009 mala prestávku, ktorú členovia kapely prerušili vlani v lete. Spevák a gitarista skupiny Patrick Stump sa koncom septembra stihol oženiť. V Chicagu sa zosobášil s dlhoročnou priateľkou Elisou Yao. Okrem neho v kapele pôsobia aj Pete Wentz (basgitara), Joe Trohman (gitara) a Andy Hurley (bicie nástroje). 


Fall Out Boy - My Songs Know What You Did in the Dark

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/falloutboy 

Súvisiaci interpreti: Fall Out Boy