Český pesničkár Jaromír Nohavica vydá záznam päťhodinového koncertu, ktorým uzatvoril 20. ročník festivalu Noc plná hvězd v Třinci (2012). Album s názvom Jarek Nohavica a přátelé bude dohromady obsahovať 28 skladieb.

Na koncerte vystúpila aj Ewa Farna, ktorá si s Nohavicom zaspievala v poľštine. Okrem nej sa na zázname objavia i spoločné piesne s rockovou kapelou Doga či poľskou formáciou Górole. DVD uzatvára improvizovaná športová hymna Ódualajne, ktorá oslavuje HC Třinec.

Fanúšikovia si 2-CD spoločne s DVD záznamom môžu predobjednať prostredníctvom formulára umiestneného na spevákovej oficiálnej stránke Nohavica.cz. Album by mali vyrobiť do konca februára a následne sa dostane do predaja.


Jaromír Nohavica debutoval albumom Darmoděj (1988), medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy ako V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003), Ikarus (2008), či Tak mě tu máš (2012), z ktorého predvlani v Česku predal 37 934 kópií. Nohavica si zaň prevzal cenu Anděl za najpredávanejší album roka 2012.

Pri príležitosti svojich 60. narodenín, ktoré oslávil 7. júna 2013, vydal pod názvom Tenkrát výber toho najlepšieho z tvorby z poslednej dekády minulého storočia. V ostatných rokoch vydával aj takzvané Virtuálky, ktoré si fanúšikovia môžu zadarmo stiahnuť z internetu. Ako textár je podpísaný pod hitom Lásko, voníš deštěm pre Mariu Rottrovú, s ktorou nedávno spolupracoval aj na jej novom albume

Zdroj: SITA, iDnes.cz
Foto: SITA/Jano Šperka

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica