Na Devínskom hrade vystúpi v auguste známy britský pesničkár Passenger. Najlepší kamarát Eda Sheerana zavíta na Slovensko ako headliner minifestivalu, na ktorom okrem neho vystúpia aj česká legenda Mňága & Žďorp, kultová bratislavská formácia Kosa z nosa a minuloročný domáci objav Genius Locci.

Michaela Davida Rosenberga, známeho z kapely Passenger po ktorej po jej rozpade "zdedil" svoje umelecké meno, sa podarilo na Slovensko dotiahnuť po dvoch rokoch rokovaní. Definitívne rozhodnutie padlo po tom, ako speváka očarili fotografie hradu Devín. Na Slovensku tak uvidíme naživo autora známych hitov Let Her Go a Holes, ktoré sú však len zlomkom jeho tvorby.

Celkovo má totiž na konte už päť albumov a pripravuje ďalší. O svojom poslednom počine Whispers z roku 2014 Passenger hovorí: "Myslím že je to môj najlepší a najpozitívnejší album. Sú tam aj veci ako samota a smrť, ale ak by tam neboli, nebol by to Passengerov album."

So spomínaným Edom Sheeranom spája Passengera nielen blízke priateľstvo a podobný hudobný štýl, ale aj skutočnosť, že obaja sa pred nastúpením do kolotoča hudobného biznisu dlhé roky živili muzicírovaním na uliciach európskych a amerických miest. Passenger býva najčastejšie prirovnávaný k Bobovi Dylanovi a legendárnej dvojici Simon & Garfunkel. Ako znie naživo sa budete môcť presvedčiť 18. augusta na Devíne.


Lineup minifestivalu na Devíne:

17:00 - Genius Locci
18:00 - Kosa z nosa
19:00 - Mňága & Žďorp
20:00 - Passenger

Prvých 200 najlacnejších lístkov v cene 18 eur je už v predaji, po ich vypredaní stúpne cena vstupného na 23 eur a následne na 27 eur, pričom táto cena sa už nezmení do konca predpredaja.

Aktualizácia (6.2.2015): Najlacnejšie lístky sa vypredali za jediný deň, aktuálne je v predaji 300 lístkov za 23 eur.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Ďalšie podrobnosti nájdete na oficiálnej stránke www.orepole.sk.

Súvisiaci interpreti: Mňága A Žďorp, Passenger