Keď sa thrash metaloví titáni Slayer v roku 2019 rozhodli definitívne ukončiť svoju kariéru, gitarista Kerry King už vtedy naznačil, že preňho tento koniec znamená skôr nový začiatok.

Za ten čas sa šuškalo všeličo, ale dnes Kerry King zverejnil prvý singel Idle Hands z pripravovaného sólového albumu From Hell I Rise, ktorý by mal vyjsť 17. mája a konečne poznáme všetky fakty. Asi najviac špekulácií bolo ohľadom zostavy jeho novej kapely, bolo totiž jasné, že pôjde o thrashovú superskupinu.

Očakávania fanúšikov boli obrovské a po zverejnení novinky podľa mňa aj naplnené. Pozícia bubeníka bola viac menej jasná od začiatku a takmer nikoho neprekvapilo, že ju obsadil Paul Bostaph (Slayer, Forbidden). Druhým gitaristom je Phil Demmel (ex Machine Head, Vio-Lence), basgitaru obstaráva Kyle Sanders (Hellyeah) a za mikrofón sa postavil Mark Osegueda (Death Angel). Producentom novinky je Josh Wilburn, známy najmä zo spolupráce s Lamb Of God.  

Označenie superskupina je na mieste a ochutnávka Idle Hands to potvrdzuje. Priamočiary thrash metal, aký Kerry King skladal takmer 40 rokov pre Slayer, určite poteší každého fanúšika, ktorého predtým zarmútil koniec jednej z najväčších thrash metalových kapiel v histórii. Na albume by malo byť dokopy 13 skladieb a pokiaľ budú všetky ako Idle Hands, tak o budúcnosť thrash metalu nemusíme mať obavy.

Zoznam skladieb na albume From Hell I Rise:

  1. Diablo
  2. Where I Reign
  3. Residue
  4. Idle Hands
  5. Trophies of the Tyrant
  6. Crucifixation
  7. Tension
  8. Everything I Hate About You
  9. Toxic
  10. Two Fists
  11. Rage
  12. Shrapnel
  13. From Hell I Rise


Autor: Tomáš Danišovič