Anglická súrodenecká skupina Right Said Fred vystúpi v piatok 8. júna v Banskej Bystrici. Skupina bratov Fairbrassovcov sa predstaví na podujatí Dni mesta, ktorým v stredoslovenskom meste otvoria letnú sezónu.

Koncert anglického dua sa začne po 22:00. Okrem nich sa na Dňoch mesta predstavia aj bratislavskí Hugo Čáves Orchestra, multižánroví La3no Cubano či zvolenské Pančuchy Eleny Hríbovej.

Chýbať nebude dychovka, ľudovka ani operný spev v podaní sopranistky Heleny Becse Szabó. Súčasťou programu bude aj Koncert pre nádej s Marošom Bangom, jeho hosťom Milanom Kvietkom a skupinou Blinde man. Vystúpi aj glamrocková formácia Christmas.

Skupina Right Said Fred sa do dejín hudby zapísala najmä vďaka hitu I'm Too Sexy pochádzajúcemu z jej debutového albumu Up (1992). V americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 s ním dokonca obsadila prvé miesto a v domácom britskom singlovom rebríčku sa jej podarilo dostať na druhú priečku. Zo štúdiovky Up pochádza aj jej ďalší hit Don’t Talk Just Kiss.

Kým v USA sa formácia zaraďuje do kategórie "One hit wonder", v niektorých európskych krajinách, napríklad v Nemecku, bola úspešná aj s ďalšími skladbami ako Mojive, You're My Mate, Love Song alebo Stand Up (For the Champions). Ich najnovším singlom je skladba Sxaholic.

Right Said Fred - Sxaholic

Agentúru SITA informoval Raymond Kaňa z Double Head Productions.

Zdroj: SITA
Foto: Rightsaidfred.com

Súvisiaci interpreti: Right Said Fred