Slovenská metropola v stredu večer po troch rokoch opäť hostila najúspešnejšiu belgickú interpretku v histórii, Laru Fabian. Speváčka s jedným z najkrajších hlasov na svete sa tentokrát predstavila v Aegon aréne NTC, kde si jej umenie prišlo vychutnať prevažne ženské publikum všetkých generácií.

Premiérové vystúpenie u nás absolvovala Lara Fabian v marci 2012 v Incheba Expo aréne, zaspomínala si na to aj počas stredajšieho koncertu. Ani pri druhej návšteve Bratislavy nenechala nič na náhodu. Koncert otvorila svojím na Slovensku asi najznámejším hitom Je t'aime, po ktorom dostala od fanúšičky prvú kyticu.

Pokračovala piesňami J'y crois encore, Il Est Lune, Caruso, Angel, I Guess I Loved You, Calling You a I Will Love Again, pri ktorej sa jej na druhý pokus podarilo slovenské publikum rozospievať. Ďalej zazneli Alfonsina y el mar, La Différence, Immortelle, Make Me Yours Tonight, Yeliel, Pas Sans ToiMademoiselle Hyde a hit Je suis malade, známy aj vďaka českej verzii, ktorú Marie Rottrová nahrala pod názvom To mám tak ráda. Nasledovalo zaslúžené standing ovation pre speváčku a jej kapelu, Lara však publikum neukrátila ani o prídavok, v ktorom si fanúšikovia vypočuli ďalší známy song Adagio. Pri poďakovaní speváčka symbolicky hodila medzi nadšených divákov svoje srdce, za čo si vyslúžila záverečný aplauz.

Príjemný večer sa Larou Fabian sa opäť zaobišiel bez pompéznych efektov. Celú scénu na pódiu tvorili veľké rámy obrazov, za ktorými boli štyria sprievodní muzikanti. Decentné osvetlenie, kopírujúce hudobný štýl večera, žiadne zadné projekcie či bočné obrazovky, aj keď tie by fanúšikovia v zadných radoch určite ocenili. 45-ročná hviezda absolvovala celé dve hodiny bez jediného prezliekania - odetá v jednoduchom čiernom tope a nohaviciach. Okrem spevu jej na očarenie publika úplne postačila srdečná komunikácia s publikom či komentáre k pôvodu niektorých piesní z jej repertoáru.


Text: TASR, Hudba.sk
Ilustračné foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lara Fabian