Na bratislavskom Hlavnom námestí sa v utorok 7. júna bude konať dvanásty benefičný Koncert belasého motýľa pri príležitosti Dňa ľudí so svalovou dystrofiou, ktorý tento rok pripadol na 10. júna. Na podujatí, na ktoré bude vstup voľný, vystúpia bez nároku na honorár Miro Jaroš, SĽUK, Gymnik, Sima Martausová, The Cellmates, Heľenine oči a Polemic.

Moderátorom bude Roman Bomboš. Koncert belasého motýľa sa okrem toho po druhý raz uskutoční aj v Piešťanoch, a to v piatok 10. júna v klube ŽiWell. Bez nároku na honorár tam vystúpi kapela Longital, pričom celý výťažok zo vstupného pôjde na účet kampane Belasý motýľ.

Samotný Deň ľudí so svalovou dystrofiou sa bude konať v približne 60 slovenských mestách a obciach, kde budú členovia Organizácie muskulárnych dystrofikov (OMD) v SR rozdávať belasé motýliky a informačné letáky o dôsledkoch svalovej dystrofie a o spôsoboch, ako je možné podporiť verejnú zbierku. Hlavný stan organizátorov kampane Belasý motýľ 2015 bude v Bratislave na Námestí SNP.

Okrem predstaviteľov OMD v ňom budú môcť záujemcovia stretnúť aj rôzne osobnosti vrátane čestnej predsedníčky OMD v SR Anny Šiškovej. Súčasťou podujatia budú aj hudobné vystúpenia. Jedenásteho júna sa potom bude v Bratislave konať piaty ročník motorkárskej akcie Silné motory podporia slabé svaly, v rámci ktorej vystúpi kapela On The Road.  

Zdroj: SITA
Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš, Sima Magušinová