Charli XCX vydala ďalší remix zo svojho aktuálneho úspešného albumu Brat. Po nedávnej spolupráci so speváčkou Lorde si tentokrát prizvala Billie Eilish. K remixu Guess zdieľali speváčky vo štvrtok 1. augusta aj videoklip v réžii Aidana Zamiriho, ktorý sa aktuálne nachádza na 12. priečke hudobných trendov na slovenskom Youtube. Celosvetovo pritom už teraz s veľkým náskokom prekonal úspech spolupráce s Lorde.

Videoklip k remixu Guess zobrazuje divokú párty, na ktorú si nečakane cez okno a stenu prerazí cestu Billie Eilish na traktore. Vzduchom lieta dámska spodná bielizeň, ktorej je napokon toľko, že v jednom zo záberov lezú obe speváčky na vysoký kopec, ktorý z nej vznikol a tancujú na ňom.

Použitie sexi kúskov oblečenia však nemá slúžiť iba na provokatívne zábery vo videoklipe či ako referencia na text piesne, ktorý Charli XCX začína slovami: "Chceš uhádnuť farbu môjho spodnej bielizne?" Novinka má aj dobročinný rozmer. Všetka spodná bielizeň použitá vo videoklipe bola totiž následne darovaná organizácii I Support the Girls, ktorá zbiera a distribuuje základné položky vrátane podprseniek, nohavičiek a produktov menštruačnej hygieny, čo umožňuje ženám, ktoré zažívajú chudobu alebo život bez domova, žiť dôstojnejšie.

Pôvodná verzia skladby Guess vyšla na deluxe edícii albumu Brat, ktorý boduje medzi fanúšikmi aj kritikmi. Okrem toho, že je šiesta štúdiovka Charli XCX označovaná za najlepší popový album tohto roka, predrala sa aj do vrcholnej politiky USA. Speváčka totiž vyjadrila podporu prezidentskej kandidátke Kamale Harris tým, že na sociálnej sieti X napísala "Kamala IS brat".

Byť "brat" podľa nej znamená byť "tou babou, ktorá je trochu chaotická, rada sa baví a sem-tam hovorí hlúposti". Kamala a jej tím prijali toto heslo za jeden zo sloganov svojej prezidentskej kampane.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com + Warner Music)