Škótska kapela Mogwai plánuje vydať 1. decembra EP nahrávku Music Industry 3. Fitness Industry 1. Novinka ponúkne tri nové skladby a tiež remixy troch piesní z ich zatiaľ posledného albumu Rave Tapes (2014).

O nové verzie skladieb sa postarali Blanck Mass, Nils Frahm a Pye Corner Audio. Na očakávanom EP spolupracoval aj Paul Savage. Formácia z počinu už zverejnila skladbu Teenage Exorcists.

Päťčlenná kapela Mogwai vznikla v roku 1995 v Glasgowe. O dva roky neskôr vydali prvý album s názvom Mogwai Young Team. Po ňom nasledovali štúdiovky Come On Die Young (1999), Rock Action (2001), Happy Songs for Happy People (2003), Mr. Beast (2006), The Hawk Is Howling (2008), Hardcore Will Never Die, But You Will (2011) a spomínaná Rave Tapes, ktorá obsadila v UK Charte 10. miesto.

Kapela má na konte aj dva koncertné záznamy, tri kompilácie a tiež niekoľko EP nahrávok. Formáciu tvoria Stuart Braithwaite (gitara, spev), Dominic Aitchison (basgitara, gitara), Martin Bulloch (bicie), John Cummings (gitara) a Barry Burns (gitara, basgitara, klávesy).

Zoznam skladieb EP Music Industry 3. Fitness Industry 1.: 
1. Teenage Exorcists
2. History Day
3. HMP Shaun William Ryder
4. Re-Remurdered (Blanck Mass Remix)
5. No Medicine For Regret (Pye Corner Audio Remix)
6. The Lord is Out of Control (Nils Frahm Remix)  

Zdroj: SITA
Foto: ArtsMarketing.cz

Súvisiaci interpreti: Mogwai