Americký raper a herec Kid Cudi mal v týchto dňoch vydať a propagovať svoj nový album, no namiesto toho nastúpil na liečenie pre depresiu a samovražedné sklony. Prezradil to dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"Hanbím sa za to, že som vzorom a hrdinom pre mnohých ľudí, a zároveň musím priznať, že žijem v klamstve. Včera som nastúpil na liečenie pre depresiu a samovražedné sklony. Ak by som sem neprišiel, niečo by som si spravil. Jednoducho som zničený človek, ktorý každý deň pláva v bazéne emócií," priznal 32-ročný rodák z Clevelandu.

"Nepokoj a depresia ničia môj život odkedy si pamätám a nikdy pre to nevychádzam z domu. Nedokážem si pre to ani nájsť nových kamarátov. Zaslúžim si pokoj, zaslúžim si byť šťastný a usmievať sa. Myslím, že som dal mnohým veľa zo seba a zabudol som, že aj ja potrebujem lásku. Bojím sa, som smutný a cítim, ako by som opäť veľa ľudí sklamal. Je mi to ľúto. Som nervózny, no dostanem sa z toho. Vrátim sa silnejší, lepší, znovuzrodený. Veľmi sa hanbím, ospravedlňujem sa. Mám vás rád," uviedol v rozsiahlom príspevku.

Hudobník takisto prezradil, že "ak všetko pôjde dobre", vystúpi na festivale Complexcon, ktorý sa bude konať 5. a 6. novembra v Kalifornii. Dovtedy sa propagácii novej tvorby namiesto neho budú venovať jeho zástupcovia. Raper minulý týždeň odložil vydanie albumu Passion, Pain & Demon Slayin', ktorý sa mal dostať do predaja v piatok. Nový dátum vydania zatiaľ neprezradil. Z očakávanej novinky už ponúkol single Frequency a Surfin' (feat. Pharrell Williams)



Kid Cudi, vlastným menom Scott Ramon Seguro Mescudi, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003. Debutoval mixtapeom A Kid Named Cudi (2008), po ktorom nasledoval úspešný album Man On The Moon: The End Of Day (2009) s hitmi ako Day 'N' Nite, Make Her Say a Pursuit Of Happiness (feat. MGMT). O rok neskôr vydal jeho pokračovanie s názvom Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager.

V roku 2012 si diskografiu rozšíril o eponymný album dua WZRD, ktoré okrem neho tvorí producent Dot Da Genius, a tiež o nahrávku Cruel Summer vydavateľstva G.O.O.D. Music. Nasledovali ďalšie tri sólovky Indicud (2013), Satellite Flight: The Journey To Mother Moon (2014) a Speedin’ Bullet 2 Heaven (2015). Ako herec sa predstavil napríklad v seriáli Ako dobyť Ameriku (2010 - 2011) či snímkach Goodbye World (2013), Need for Speed (2014), Vincentov svet (2015) a James White (2015).


Zdroj: SITA (Stereogum.com, archív)
Foto: Facebook.com/kidcudi

Súvisiaci interpreti: Kid Cudi