Spevák Miro Jaroš mal tento rok v rádiách úspech s viacerými singlami, no podobne ako väčšina oslovených v našej výročnej ankete zaznamenal čoraz väčšiu ignoráciu mladých kapiel slovenskými médiami. V roku 2012 pripravuje album s najväčšími hitmi a v rámci koncertovania by sa chcel dostať aj na český trh.

"Skvelo, podarili sa nám fakt dobré veci. V tomto roku sme vydali päť singlov, štyri z nich sa dostali do desiatky najhranejších slovenských pesničiek, z toho Čierny dážď bol dva týždne najhranejší. Natočili sme k nemu videoklip, cez ktorý sme pomohli rodine Orlovských vyzbierať peniaze na nový dom, pretože o ten svoj prišli počas povodní. Vystupovali sme ako hostia na koncerte izraelského génia Idana Raichela a natočili sme aj ďalší klip Na pokraji síl," vymenoval Miro Jaroš minuloročné úspechy.
 "Potešilo ma, že nám väčšina plánov vyšla a sklamalo ma, že sa slovenská hudba vytráca z komerčných rádií, pretože ju podľa prieskumov Slováci odmietajú. Viem, že je tento stav nutný, aby sa prečistil trh, ale smutné je, že vďaka tomu majú aj kvalitné začínajúce kapely mizivé šance, aby sa presadili. Zaujali ma aj niektoré albumy a ich zvuk. Páči sa mi niekoľko trackov z nového albumu Rytmusa aj Tiny," dodáva spevák.

Rok 2012 sa bude pre  Jaroša niesť v znamení kompilácie hitov a koncertovania: "Zvážil som ponuku od vydavateľstva spraviť album The best of, pravdepodobne ho vydáme. Popri tom budeme s kapelou čo najviac hrávať, spravíme konečne menšiu túru po Slovensku. A ak bude chuť a čas, pokúsime sa dostať na český trh. Na toto všetko sa teším! Musí to byť super rok!"

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Juraj Dozsa

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš