Obrovský hit dvojice Eurythmics oslavuje v týchto dňoch 40 rokov od svojho vydania. Sweet Dreams (Are Made Of This) je titulnou piesňou druhého albumu Annie Lennox a Davida Stewarta, ktorý vyšiel v januári 1983. Pesnička sa stala celosvetovým hitom. Aj po 40 rokoch sa vám zaručene už pri zmienke o nej vynorí minimálne jej refrén.


"Je takmer nemožné uveriť, že skladba Sweet Dreams (Are Made of This) bola vydaná pred štyridsiatimi rokmi! Odvtedy stále cestuje po svete a siedmich moriach, čo je úžasný a zázračný príbeh sám o sebe! Piesne sú ako lode... Majú svoje vlastné konkrétne cesty a ciele... Akonáhle sú spustené, niet cesty späť. Musíte len sledovať cestu," uviedla pri tejto príležitosti speváčka Annie Lennox na sociálnych sieťach.

Dave Stewart si tiež zaspomínal na prelomový hit svojej kariéry. Na sociálnej sieti zdieľal cover singla a fotografie z videoklipu, ktorý má aktuálne 753 miliónov pozretí na Youtube.


Skladba Sweet Dreams (Are Made od This) sa po svojom vydaní umiestnila na vrchole singolvého rebríčka Billboard Hot 100. Strávila v ňom celkovo 26 týždňov. V britskom singlovom rebríčku obsadila druhé miesto a v mnohých ďalších krajinách sa stala číslom jeden.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Billboard.com)

Súvisiaci interpreti: Eurythmics