Oslavy piatych narodenín kapely Medial Banana sa prehupli do nového roka. V rámci druhej časti turné populárna reggae/dancehall formácia odohrá 14 koncertov po Slovensku a Českej republike, no čaká ju aj premiéra vo Francúzsku.

Prvý koncert Earthstrong Tour 2015 skupina Medial Banana odohrala vo štvrtok v pražskom klube Cross. Po dnešnom koncerte v Českých Budějoviciach sa od budúceho týždňa presunie na Slovensko (termíny a miesta na konci článku). V mnohých mestách sa pozitívna partička predstaví po prvýkrát a skalných fanúšikov iste poteší aj ich nový merch.

Kapela si na druhú časť úspešného turné prichystala aj novinky v koncertnom programe, ktorý odohrá v mierne pozmenenej zostave. Banáni predstavia prierez svojou tvorbou, čiže skladby z debutového albumu Uplifted (2013) a z EP Naturally Lifted, ale aj zatiaľ nevydané veci. Momentálne totiž pilne pracujú na novom albume, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta ešte tento rok. Ešte predtým však plánujú vypustiť jeden slovenský singel a jednu exkluzívnu jamajskú spoluprácu.

Zatiaľ si pozrite, ako prerobili svoju hitovku Reggae Muzika spolu s legendárnym Polemicom, s ktorým v decembri vypredali bratislavský Ateliér Babylon.


Medial Banana - Earthstrong Tour 2015:

5. 2. - Praha, Cross Club
6. 2. - České Budějovice, Velbloud
14. 2. - Banská Bystrica, Záhrada
20. 2. - Bratislava, MMC
21. 2. - Jasná, Hotel Liptov, Retro Bar
28. 2. - Púchov, Queens
7. 3. - Martin, Lounge
13. 3. - Hlohovec, Teatro
20. 3. - Nitra, Music a Cafe
21. 3. - Liptovský Mikuláš, The Adventure
10. 4. - Trenčín, Klub Lúč
11. 4. - Poprad, Rock Fabric
17. 4. - Lučenec, Slimák
18. 4. - Prešov, Christiania


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke kapely www.facebook.com/MedialBanana.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana