Zoberte členov troch vplyvných kapiel, dajte ich do štúdia, spravte fotku a senzácia je na svete.

Magnet týždňa

Gitarista Incubus Michael Einziger cez týždeň na Twitteri zdieľal fotku svojho kolegu Brandona Boyda s vokalistom Deftones Chinom Morenom a okuliarnatým majstrom tlačítiek Sonnym Mooreom tiež známym pod menom Skrillex. Sme zvedaví, ako títo hostia obohatia zvuk kapely, ktorá vydáva novú štúdiovku zvanú 8. Incubus inak vo februári zverenili prvý singel Nimble Bastard. (pm)

A keď už je reč o Skrillexovi – oficiálne sa vrátil do svojej pôvodnej screamo kapely From First to Last, s ktorou na poste vokalistu odohral v Los Angeles prvý koncert po 11 rokoch.



Šrot týždňa

Ak niečo prichádza z Japonska, môžete si byť prakticky istí, že to nebude úplne v poriadku. Podobne je tomu aj pri tzv. cockroach mosh. Je to ich tradičný spôsob moshovania, pri ktorom si ľahnete na chrbát a trepete nohami ako chrobák. Neveríte? Kuknite si video nižšie a video posuňte na 23. minútu. (pm)


Novinky

Určite ste už zachytili tohtoročné Grammy a aj poprask okolo vystúpenia MetallicaLady Gaga. Páni z kapely na ich webe cez týždeň zdieľali video zo skúšky – zhruba tak nejak to malo vyzerať aj počas odovzdávania cien. (pm)

Fanúšikov Slipknot určite poteší správa, že kapela už pracuje na novom albume. Informáciu potvrdil Shawn „Clown“ Crahan pre stanicu WRIF v relácii Meltdown. (pm)

Na prázdno neobídu ani fanúšikovia progu. Fenomenálny bubeník Mike Portnoy cez Facebook ohlásil novú superkapelu, s ktorou pripravuje veľké veci. O čo ide zatiaľ nevieme, ale určite vás budeme informovať, keď sa to dozvieme. (pm)

A Place Where There’s No Pain je prvým albumom Life of Agony po dvanástich rokoch a vyjde na konci apríla. S titulnou skladbou sme sa už mohli zoznámiť dávnejšie, teraz k nej kapela pripravila aj video. (pm)


Izraelskí orientálni metalisti Orphaned Land vydajú pri príležitosti štvrťročnice boxík so štyrmi sedempalcovými vinylmi a ôsmimi piesňami. Vydanie pomenované Orphaned Land & Friends obsiahne po dvoch kusoch spolupráce so Stevenom Wilsonom, izraelským spevákom Yehudom Politkerom, dva remixy skladby Estarabim (feat. Erkin Koray) a dve coververzie. Vinylčeky vychádzajú v deň Record Store Day, teda 22. apríla. (ak)


O týždeň a deň sa dočkáme rovnomenného albumu legendárnej kapely Obituary. Viacero songov už bolo zverejnených, ale v prípade Sentence Day sa pripravte na kvalitný old-schoolový náklad. (pm)


A kvalitný klasický thrash si môžeme dať aj v podaní Havok. Ich nový album Conformicide tu bude už v piatok, takže si pripravte krk na poriadny headbang. Nech sa páči – Intention to Deceive. (pm)


Bratia Cavalerovci sú aktuálne na turné po Spojených štátoch a spoločne spomínajú na staré dobré časy, konkrétne na album Roots od Sepultura. Pri tej príležitosti sa v piatok zastavili v San Franciscu a okrem iného odohrali aj klasiku Lookaway. A mali aj prekvapko – na pódiu im spoločnosť robil aj Mike Patton! (pm)


Hyborian viacerí označujú za hybrid Mastodon a Crowbar. Či vás to ťahá jedným alebo druhým smerom, skladbu As Above, So Below si rozhodne nenechajte ujsť. A ak sa vám zapáči, môžete sa tešiť na ich debut Hyborian: Volume I, ktorý tu bude už budúci týždeň. (pm)


W.A.S.P. ohlásili európske turné v rámci ktorého vystúpia 24. novembra v českom štvortisícovom meste Hluk, 25. novembra vo Varšave a o deň neskôr vo Viedni. Turné zvané Reidolized oslávi štvrťstoročnicu od vydania albumu The Crimson Idol, takže môžeme očakávať, že táto nahrávka zaznie celá naživo, vrátane troch skladieb, ktoré vznikli v období nahrávania, no na platňu sa už nedostali. (ak)


Atmosférický black metal, to je žáner, ktorý hrajú chlapci z projektu Pillorian. Ten len minulý rok založil John Haughm po tom, čo rozpustil svoju domovskú kapelu Agalloch. S kolegami chce hrať “jedinečnú, zlovestnú a pokrútenú formu dark/black metalu, ktorá spája prvky z folku, noise-u i avantgardy.” Či sa to Pillorianu darí, posúďte sami vypočutím albumu Obsidian Arc na server Heathen Harvest. Oficiálne vychádza 10. marca. (ak)


John Frum nie je meno jednotlivca, ale názov štvorčlennej kapely. Čo kapely, priam superskupiny! Basgitarista Liam Neeson, pardon Wilson z The Dillinger Escape Plan spojil sily s exvokalistom The Faceless Derekom Rydquistom a pridal mene známe mená gitaristu (Matt Hollenberg z kapely Cetus), a bubeníka (Eli Litwin), aby ten lineup nebol až tak presvietený. Každopádne John Frum je živelný divoký psycho death metal, pekná brutalitka. 12. mája vychádza debut A Stirring in the Noos u Relapse Records a vďaka epileptickému klipu môžte posúdiť, či vás to zaujíma, alebo ani nie. (ak)


Haluz týždňa

Haluzou tento týždeň bude napríklad ruský folkový orchester Russian Style Folkestra, hrajúci premakaný cover Du Reichts so Gut od Rammstein (alebo aj The Offspring). Haluzou môže byť aj ich príliš teatrálne trepanie hlavami, alebo úplne statické a málopočetné publikum. (ak)


Na niekoho možno haluzne zapôsobí aj vzácny koncert Queens of the Stone Age z roku 1999, kde hrajú až na Josha len bývalí členovia kapely a kde hneď ako druhá zaznie skvelá You Think I Ain't Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire, ktorá sa na albume objaví až o tri roky neskôr. (ak)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: www.facebook.com/incubus

Súvisiaci interpreti: Incubus, W.A.S.P.