Serge Pizzorno a Tom Meighan, členovia britskej rockovej kapely Kasabian, pomaľovali v piatok stenu vo východnom Londýne. Na časť budovy, ktorú najprv natreli ružovou neónovou farbou, namaľovali nápis 48:13. Stalo sa tak len pár hodín po oznámení, že skupina v lete vystúpi ako headliner na festivale Glastonbury.

Hoci Pizzorno ani Meighan význam nápisu na stene nevysvetlili, ich dlhoročný umelecký spolupracovník a vlastník budovy Aitor Throup uviedol, že to s účinkovaním na festivale nemá nič spoločné. "Ide o niečo väčšie. Uvidíte," povedal Throup, pričom poukázal na nápis sladové mlieko, ktorý mali hudobníci vytlačený na plášťoch počas maľovania.

Skupina Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria okrem Pizzorna a Meighana aj basgitarista Chris Edwards, bubeník Ian Matthews a druhý gitarista Tim Carter. Na konte majú zatiaľ štyri albumy, pričom zatiaľ posledným je Velociraptor! (2011), s ktorým ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich najznámejšie skladby patria Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Pieseň Club Foot z debutového albumu Kasabian (2004) venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku.

Prečítajte si tiež: Nový album Kasabian bude ovplyvnený Nirvanou aj Kanyem Westom

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Kasabian