V bratislavskom Kine Lumiere premietnu 7. júna o 20:30 film Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live (2016). Snímku uvedie v rámci cyklu Music & Film dramaturg projektu Miro Ulman.

"Imagine Dragons v rámci celosvetového turné k svojmu druhému albumu Smoke + Mirrors zavítali v januári minulého roku aj do Bratislavy. Počas tohto turné vznikol záznam koncertu kapely v kanadskom Toronte, ktorý nakrútil Dick Carruthers. Naši diváci ho poznajú ako režiséra filmu Led Zeppelin: Celebration Day z roku 2012. Ním sme pred štyrmi rokmi otvárali cyklus Music & Film v Kine Lumiere. Myslím si, že i tentoraz vďaka strihu, kompozícii záberov a hre svetiel dýcha na diváka z plátna pohodová atmosféra koncertu," uviedol Miro Ulman.

Počas spomínaného koncertu odznelo 18 skladieb, medzi ktorými boli aj piesne z prvého albumu Night Visions (2012) ako Demons alebo It's Time. Podľa Ulmana sa majú diváci a diváčky na čo tešiť. "Pôsobia zohrane, v pohode, z ich piesní ide k divákom oveľa viac energie než zo štúdiových nahrávok a spevák, 29-ročný Dan Reynolds, si zaslúži poklonu, pretože celý koncert zvláda bez jediného intonačného zaváhania," povedal.



Imagine Dragons vznikli v roku 2008 v Las Vegas a v súčasnosti fungujú v zložení Dan Reynolds, Ben McKee, Wayne "Wing" Sermon a Daniel Platzman. Zo spomínaného prvého albumu Night Visions sa v USA predalo už viac ako štyri milióny kópií. Predvlani vo februári ponúkli menovanú druhú štúdiovku Smoke + Mirrors, s ktorou dobyli UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Okrem toho majú na konte aj niekoľko EP nahrávok či koncertných záznamov.

Za skladbu Radioactive, ktorá zaznela napríklad v sci-fi Hostiteľ (2013), získali dve nominácie na ceny Grammy, pričom jednu sa im podarilo premeniť na víťazstvo. V piatok 23. júna vydajú novinku Evolve.

Zdroj: SITA
Foto: AP

Súvisiaci interpreti: Imagine Dragons