Gitaristu britskej kapely Beady Eye Gema Archera hospitalizovali s vážnym zranením hlavy. Stalo sa tak už minulý týždeň vo štvrtok. Práve toto zranenie je dôvodom, prečo skupina na čele s Liamom Gallagherom musela na poslednú chvíľu zrušiť dva tohtotýždňové koncerty v Belgicku a Japonsku.

Kapela pôvodne zranenie svojho gitaristu nešpecifikovala, iba uviedla, že bez Archera nemôže absolvovať vystúpenia na festivale Lokerse v belgickom meste Lokeren a na podujatí Summer Sonic v Tokiu. Archer je momentálne v stabilizovanom stave a zostáva v nemocnici na pozorovaní.

"Jeho rodina, priatelia a ostatní členovia kapely ďakujú všetkým, ktorí Gemovi poslali správy plné podpory a želaní skorého uzdravenia, a dúfajú, že bude čoskoro znova v poriadku. O jeho zdravotnom stave budeme priebežne informovať," uvádza sa v najnovšom vyhlásení.

Skupina Beady Eye vznikla v roku 2009 po rozpade slávnej kapely Oasis, kde spolu s Liamom Gallagherom pôsobil aj jeho brat Noel. Debutovú štúdiovku Different Gear, Still Speeding, ktorá sa dostala na tretie miesto britského albumového rebríčka, vydali vo februári 2011. Medzi úspechy skupiny patrí napríklad vlaňajšie vystúpenie na olympijských hrách v Londýne, kde po tom, ako ponuku organizátorov odmietli Noel Gallagher's High Flying Birds, predviedli najznámejšiu pieseň Oasis - Wonderwall. Druhý album Beady Eye s názvom BE vyšiel 10. júna.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Beadyeyemusic.com

Súvisiaci interpreti: Beady Eye