Americká speváčka a herečka Ariana Grande a hudobník Stevie Wonder zverejnili spoločnú skladbu s názvom Faith. Novinka, ktorú zložili a produkovali Ryan Tedder a Benny Blanco, sa bude nachádzať na soundtracku pripravovanej animovanej snímky Spievaj. Tá sa do slovenských kín dostane 22. decembra.

Dvadsaťtriročná Grande informovala o spolupráci so 66-ročným Wonderom ešte začiatkom decembra v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, termín vydania singla však vtedy neoznámila. Do spomínanej snímky režiséra a scenáristu Gartha Jenningsa prepožičali hlasy napríklad Matthew McConaughey, Seth MacFarlane, Reese Witherspoon, Tori Kelly, Taron Egerton či Scarlett Johansson.


Ariana Grande-Butera účinkovala v roku 2008 v broadwayskom muzikáli 13 a za svoj výkon získala National Youth Theatre Association Award. Známou sa stala vďaka úlohe Cat Valentine, ktorú stvárnila v roku 2011 v seriáli iCarly (2007 - 2012), a tiež v projektoch Victorious (2010 - 2013) a Sam & Cat (2013 - 2014). Okrem toho sa predstavila napríklad vo filmoch 7 Secrets with Victoria Justice (2010) alebo Zoolander No. 2 (2016). Debutový album Yours Truly uviedla na trh v roku 2013 a dostala sa s ním na vrchol rebríčka Billboard 200. Rovnaký úspech dosiahla aj s druhou štúdiovkou My Everything (2014), ktorú navyše nominovali na cenu Grammy. S tretím albumom Dangerous Woman (2016) sa po prvý raz umiestnila na vrchole albumového UK Chartu. Okrem toho má na konte aj EP nahrávky Christmas Kisses (2013) a Christmas & Chill (2015).

Stevie Wonder, vlastným menom Stevland Hardaway Morris, vydal prvý album The Jazz Soul Of Little Stevie v roku 1962. Zatiaľ poslednú štúdiovku A Time To Love uviedol na trh v roku 2005. Medzi jeho najznámejšie single patria napríklad Superstition, You Are The Sunshine Of My Life, I Just Called To Say I Love You, Ebony And Ivory (feat. Paul McCartney ), Part-Time Lover alebo You Haven't Done Nothin'. Na konte má 25 cien Grammy, pričom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied mu udelila aj Grammy za celoživotný prínos. Je držiteľom Oscara, Zlatého glóbusu, členom Rock'n'rollovej a tiež Skladateľskej siene slávy. Magazín Rolling Stone ho zaradil na 9. miesto v rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias.  

Zdroj: SITA (digitalspy.com, archív)
Foto: Facebook.com/arianagrande

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande, Stevie Wonder