Kapela The Youniverse bude vo štvrtok 9. novembra v klube Šafko v Bratislave krstiť vinylové vydanie albumu NEON, ktorým tento rok konceptuálne nadviazala na debut CMYK z roku 2018. Na vinyl si fanúšikovia od digitálneho a CD releasu počkali niekoľko mesiacov, o to väčší je teraz dôvod na oslavu.

The Youniverse prináša album NEON na 12" neónovo-zelenej vinylovej LP platni v špeciálnom oranžovom obale s chrómovým písmom. Nahrávka vyšla v máji na švédskej značke ALODED, no vydanie vinylu zastrešuje slovenské vydavateľstvo Bruuder Records. Fanúšikovia si ho môžu zo štvrtkového krstu odniesť aj s podpismi členov The Youniverse a získať tiež ich nový unikátny merch.

Môžete sa samozrejme tešiť aj na už legendárne živelné vystúpenie kapely s "power duom" na čele – frontmankou Tammy Nižňanskou, ktorá v Šafku zároveň oslávi aj svoje narodeniny, a gitaristom Jergušom Oravcom, ktorý si k svojmu srdcovému projektu odskočí z turné s kapelou Le Payaco. Dvojici za bicími kryje chrbát Adam Olexík.

Akciu otvorí energetickým vystúpením obľúbená česká interpretka Aiko, súčasne pôsobiaca v Anglicku, ktorú ste mohli vidieť aj na festivaloch Grape či Metronome. Krst svojím setom uzavrie producent Inkwall, ktorý okrem iného premiérovo prestaví nový remix singla z albumu NEON, na ktorom s kapelou spolupracoval. Bude to niektorý z týchto singlov? Dozvieme sa čoskoro.

Redakciu Hudba.sk informoval Branislav Kaľavský z vydavateľstva Bruuder Records. Správu sme upravili a doplnili. Novinky The Youniverse môžete sledovať na ich profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.