Gitarista (a výrobca gitár) Kamil Grebeň je známy predovšetkým ako člen skupiny Vidiek, kde hrá na basu, no posledné roky sa venuje aj vlastnej indie-popovej kapele Hugo d'Gen. Po piatich rokoch sa mu vlani podarilo vydať debut s názvom Baxtage. O plánoch do nového roka nám toho veľa neprezradil, ale zistili sme si aj sami...

"Rok 2011 hodnotím ako konečný, lebo konečne sa podarilo dokončiť a vydať CD skupiny Hugo d'Gen – Baxtage. Dianie na hudobnej scéne hodnotím tak, že tento album je jeden z najlepších hudobných počinov na Slovensku za minulý rok," povedal sebavedome Kamil. V prípade našej druhej otázky už taký priamy nebol. "Počasie," znela jeho odpoveď, akurát nevedno či ho potešilo alebo sklamalo (otázka znela "Čo Vás v roku 2011 potešilo alebo sklamalo?").

Kamilove plány na rok 2012 sú skromné: "Prežiť. A potom sa uvidí." Ak sa mu podarí prežiť aspoň do budúcej nedele, budete mať šancu vidieť ho s Hugo d'Gen aj naživo. Od 12. do 14. januára totiž chystá miniturné. A potom sa uvidí.

12. 1. - Bratislava, Laser Arena (+ Joyride)
13. 1. - Svätý Jur, Klub u Draka (+ Saténové ruky)
14. 1. - Banská Bystrica, Centrum Music club (afterparty: biba_FM, Sandpaper)

Hugo d'Gen - Break Brain

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Martina Mlčúchová