Anglická heavymetalová kapela Judas Priest vydá 9. marca osemnásty štúdiový album s názvom Firepower. Nahrávka, na ktorej muzikanti spolupracovali s producentmi Tomom Allomom a Andym Sneapom, bude obsahovať 14 skladieb.

"Tom Allom má cit pre náš klasický metalový sound. A Andy je zase skôr moderným metalovým producentom, ale jeho myslenie je trochu odlišné od Tomovho. Myslím, že táto rovnováha medzi klasickou starou metalovou školou a moderným Andyho svetom je skvelou a pozoruhodnou spojitosťou," opísal spevák formácie Rob Halford.

"Tom Allom bol s nami od roku 1979, takže jeho znalosti našej kapely a hudby sú obrovské," doplnil ho basgitarista Ian Hill. Podľa bubeníka Scotta Travisa sa kapela vracia k nahrávacím metódam, ktoré neuveriteľne dobre fungovali na ich prvých hitoch. "Vrátili sme sa naspäť k organickému spôsobu nahrávania, kde sme všetci v jednej miestnosti a hráme spolu," vysvetlil.  Prvý singel s názvom Lightning Strike spolu s videoklipom zverejnili 5. januára.


Formácia Judas Priest sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1969. V súčasnosti v nej pôsobia okrem spomínaných aj Richie Faulkner a Glenn Tipton. Na konte majú zatiaľ 17 štúdioviek, pričom najnovšia s názvom Redeemer of Souls sa dostala na trh v júli 2014. Celosvetovo predali už takmer 50 miliónov nahrávok. Na konte majú Grammy v kategórii Najlepší metalový výkon za pieseň Dissident Aggressor.

Tracklist albumu Firepower skupiny Judas Priest:
1. Firepower
2. Lightning Strike
3. Evil Never Dies
4. Never The Heroes
5. Necromancer
6. Children of the Sun
7. Guardians
8. Rising From Ruins
9. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

Zdroj: SITA (Sony Music, archív)
Foto: Judaspriest.com

Súvisiaci interpreti: Judas Priest