Na českom festivale Rock for People, ktorý sa koná v rovnakom termíne ako slovenská Bažant Pohoda, sa predstaví americký producent Skrillex, ktorý je päťkrát nominovaný na prestížne ocenenie Grammy, londýnsky raper Example i problémový rockový muzikant Pete Doherty, známy z pôsobenia v skupinách Libertines a Babyshambles.

Účasť spomenutých interpretov organizátori zverejnili v pondelok večer. Okrem nich potvrdili vystúpenia nemecko-francúzskej formácie Irie Révoltés, americkej metalcoreovej kapely August Burns Red a severoírskej indie-popovej skupiny Two Door Cinema Club. Už skôr potvrdili účasť britského zoskupenia Dreadzone.

Osemnásty ročník Rock for People sa uskutoční od 3. do 6. júla, opäť vo Festivalparku v Hradci Králové. Vstupenky sa predávajú na webstránke Ticketsforpeople.cz. V súčasnosti stojí permanentka na festival 1 300 českých korún (v prepočte približne 52 eur).

Vlani sa na festivale predstavili okrem iných aj Paramore, Pendulum, My Chemical Romance, Bullet for My Valentine, The Streets, Sum 41, White Lies, Digitalism, Primus, Beatsteaks, Jimmy Eat World, The Wombats a Kele.

Informácie zverejnila webová stránka Rockforpeople.cz.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty