Slovenská speváčka Michaella zverejnila novú skladbu s názvom STOP. Hoci o hudbu sa postarala sama interpretka spoločne s Vladom "Randym" Gnepom, mastering si vzal na starosť americký producent a zvukový majster Chris Gehringer. Výsledkom je chytľavá a moderná skladba, ktorá by mohla byť pre speváčku prelomová.

"Keď som prišla za Randym, pozrel sa na mňa a povedal, že už to nebude môj popík. Napriek tomu som sa rozhodla pritvrdiť a sama som zvedavá, ako budú na to ľudia reagovať," vysvetlila Michaella o výraznej zmene svojho štýlu. V novinke totiž stavila na elektroniku, v piesni počuť prvky dubstepu či drum&bassu. Na úroveň, ktorá presahuje kvality bežnej domácej produkcie, novinku posunul Chris Gehringer zo štúdia Sterling Sound v New Yorku. Mimochodom kolega Toma Coynea, ktorý sa podieľal na nedávno zverejnenom singli od slovenského interpreta menom B-Joey.

Zmena u Michaelly nastala aj v prípade jazyka, keďže na prvých dvoch albumoch spievala iba po slovensky. "Už pri prvom CD som sa o tom bavila s Mishou, ktorá bola vtedy u nás v štúdiu a zhodli sme sa na tom, že debutovať po anglicky by bolo asi dosť odvážne. No dnes už mám niečo za sebou, a tak som si povedala, že to skúsim," hovorí speváčka, ktorá v novinke ukázala, že angličtina jej nerobí žiadny problém.

Na druhej strane si však uvedomuje, že takto musí posolstvo skladby vysvetliť pre fanúšikov, ktorí cudzí jazyk neovládajú. "Svet okolo nás vnímam inak, ako ostatní. Mnohí totiž zabudli, ako hreje slnko, ako vonia dážď, prehliadajú lásku... Namiesto toho si zakladajú na drahých autách alebo šperkoch. Ja som si však povedala, že sa tomu nepoddám a nebudem otrokom tejto doby len pre to, lebo žiť v zhone je 'in'. Som šťastnejšia, než ktokoľvek iný kedy bude, pretože mám svoj vlastný kľúč. Kľúč ku každému srdcu," prezradila o hlavnej myšlienke skladby.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó z Grand Studio.

Súvisiaci interpreti: Michaella