K menám ako Skrillex, Snow Patrol, Iggy & The Stooges, Lostprophets, Hadouken!, Katy B, Chase & Status, Enter Shikari či Mac Miller, pribudla ďalšia dvojica interpretov. Na podujatí, ktoré sa uskutoční 27. - 30. júna v maďarskej Šoporni, sa predstaví aj kanadská formácia Simple Plan a škandinávske duo Röyksopp.

Do otvorenia brán Volt Festivalu, ktorý tento rok oslavuje svoje 20. výročie, zostáva menej ako 100 dní. Aj z tohto dôvodu sa organizátori rozhodli pozvať viacero zvučných mien svetovej hudobnej scény. "Simple Plan zaujali prvú priečku v rebríčku interpretov, ktorých si želali vidieť na festivale fanúšikovia. My sme spravili všetko preto, aby sme ich priviezli. Termín 28. jún bol zaradený do ich programu dodatočne. Pôvodne mal byť tento deň počas ich európskeho turné oddychový - žiadosti a obrovský záujem z Maďarska ich však presvedčil," uviedol na tlačovej konferencii jeden z organizátorov.

Simple Plan - Jet Lag ft. Natasha Bedingfield

Na druhý deň bude hlavné pódium hostiť jednu z najznámejších škandinávskych elektronických formácií. Röyksopp sú známi pre svoju jedinečnú, do hĺbky zameranú, interpretáciu elektro-popových skladieb. Dvojica Svein Berge a Torbjørn Brundtland tak so sebou určite prinesie svoje najznámejšie skladby What Else Is There?, Eple, Remind Me či The Girl and the Robot, s ktorými dosiahla celosvetový úspech.

Röyksopp - What Else Is There?

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marián Tar zo spoločnosti Mediazona.

Foto: Ivetta Dienešová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Röyksopp, Simple Plan