Americká indie-folková kapela Fleet Foxes sa po päťročnej prestávke plánuje vrátiť na koncertné pódiá. Potvrdil to gitarista Christian Wargo, no zatiaľ nie sú známe žiadne podrobnosti. Formácia zo Seattlu od vydania ospevovaného druhého albumu Helplessness Blues v roku 2011 nekoncertovala ani nevydala žiadnu novú nahrávku.

Líder kapely Robin Pecknold sa medzitým vrátil k štúdiu na Kolumbijskej univerzite a odohral niekoľko sólových koncertov - naposledy bol predskokanom speváčky Joanny Newsom na jej americkom turné.

Obdobie nečinnosti kapely sa však zrejme končí. Christian Wargo, ktorý uplynulých päť rokov pracoval ako tesár a ilustrátor, pre magazín DISTINCT uviedol, že sa s Pecknoldom na nedávnom vystúpení Joanny Newsom v Los Angeles rozprávali o obnovení kapely.

"Nie je to oficiálne oznámenie alebo niečo také, a nikto z nás netušil, že sa to stane, ale deje sa to," povedal Wargo. "V tejto chvíli možno neoficiálne, ale určite uvažujeme (o návrate)," dodal.


Robin Pecknold vydal v decembri sólovú coververziu skladby Out of Sight, Out of Mind od amerického R&B zoskupenia The Five Keys. Spolu s hudobníkmi z kapiel Beach House, Grizzly Bear, The Walkmen a Wye Oak bol tiež členom indie-superskupiny na počesť spoluzakladateľa kapely The Byrds Geneaa Clarka.


   
Vypočujte si album Helplessness Blues na Deezeri:

 
Text: Hudba.sk (NME.com, Consequenceofsound.net)
Foto: Fleetfoxes.com

Súvisiaci interpreti: Fleet Foxes