Piate finálové kolo speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska sa nieslo v duchu rockových hitov a čo je dôležitejšie, v duchu prevažne kvalitných speváckych výkonov. Zverenci Rytmusa a Pepu Vojteka sa však dnes večer opäť postavili tvárou v tvár vyraďovaniu.

Keďže jednotlivé tímy pozostávajú už iba zo štvorice súťažiacich, plynulo sa menia aj pravidlá. O prvých dvoch postupujúcich naďalej rozhodujú divácke SMS hlasy. Následne sa však zvyšní dvaja speváci automaticky, bez zásahu svojho kouča, stretnú v súboji o záchranu.

Prvé miestenky do ďalšieho kola získali súťažiaci z tímu Rytmusa. Vďaka diváckej podpore opäť bezo zmeny postúpili Nikoleta Spalasová a Anna Veselovská. Do boja o tretie postupové miesto sa tak s piesňou Ayo Technology od speváka menom Milow pustil Juraj Zaujec, ktorý sa sám sprevádzal na gitare a svoje vystúpenie postavil na jednoduchosti. S rovnakou bojovnosťou, i keď s určitou neistotou v hlase sa predviedla i Kristýna Daňhelová so songom Firework od Katy Perry.

"Musím povedať meno, s kým budem spolupracovať ďalej. Ten ktorý vypadne, môže odtiaľto hrdo odísť. Ja chcem, aby ma ešte prekvapil spevák menom Juraj Zaujec," rozhodol Rytmus.

Z tímu Pepu Vojteka vďaka diváckej podpore postúpili Barbora Švidraňová a Markéta Poulíčková. Presvedčiť svojho kouča o svojich kvalitách sa tak pokúsila Kristína Zakuciová, ktorá sa predviedla v skladbe Russian Roulette od Rihanny a Daniel Mrózek, ktorý vsadil na hit Apologize od formácie One Republic. Zvolil si skutočne dobre, svojím vystúpením presvedčil i svojho kouča.

Zakuciová mala smolu, pretože ju už dlhšie trápi zápal priedušiek a pred nedeľným finále ju dokonca museli členovia štábu odviezť do nemocnice. "Kristína, ty si bojovník. S hendikepom si to dala tak, že by som to ani nespoznal. Nerád by som bol pri tom, že ťa vyradím zdravotne. Poviem, však kto postúpi ďalej. Daniel, si to ty," rozhodol sa Pepa Vojtek, ktorý vyzdvihol Danielovu všestrannosť a hlavne kvalitne odspievanú skladbu Apologize.

Budúcu nedeľu sa po tretí raz predstavia aj tímy Dary Rolins a Michala Davida. Následne sa však priame prenosy plynule presunú do svojej ďalšej etapy. Už o dva týždne sa totiž všetky štyri tímy spoja do jedného spoločného finálového kola, nakoľko súťažiacich neustále ubúda.

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk