Britská skupina The Who je tretím headlinerom tohtoročného britského festivalu Glastonbury. Informovali o tom organizátori podujatia. Formácia vystúpi na festivale v nedeľu 28. júna, pričom jej koncert dá za podujatím bodku. Pred ňou sa predstaví britský hudobník Paul Weller.

O možnej účasti The Who na festivale sa hovorilo už prednedávnom. Okrem formácie budú tohtoročnými headlinermi aj americká rocková kapela Foo Fighters a raper Kanye West. Kým Foo Fighters vystúpia na festivale v piatok 26. júna, West sa predstaví o deň neskôr. 

"Je skvelé, že ukončíme túto časť 50-ročnej kariéry na najprestížnejšom a najrešpektovanejšom festivale sveta," uviedol frontman kapely The Who Roger Daltrey. "Posnažíme sa, aby sme ho ukončili s rachotom, pokiaľ, samozrejme, nezvlhnú rakety na ohňostroj," doplnil hudobník. Festival Glastonbury sa bude konať od 24. do 28. júna v anglickom meste Pilton. Vstupenky v počte 135-tisíc kusov sa v októbri vypredali za 25 minút. 


The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem Daltreyho aj gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný známy singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006).

The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely Daltrey a Townshend, ktorí nedávno uviedli na trh výberovku The Who Hits 50! (2014) a pripravujú tiež dvanásty radový album.

Zdroj: SITA (BBC.com)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who