Po sérii romantických singlov predstavuje košický spevák BuranoWski dynamickú pesničku, v ktorej ponúka návod, ako sa naučiť užívať si život každý deň. Videoklip sa nakrúcal v Bratislave na rôznych lokáciách a Tomáš v ňom vystriedal rôzne povolania a životné situácie.

"Svet ponúka nám milióny nevšedných krás, tak prečo vidieť chceš len to zlé? Vypni si mobil a nájdi si čas, životu viac nevrav nie," spieva BuranoWski v čerstvo zverejnenej novinke. K jej napísaniu ho inšpirovalo zamyslenie nad súčasnou spoločnosťou, kde je väčšina ľudí natoľko pohltená prácou a naháňačkou za hmotnými statkami, že si ani neuvedomujeme, koľko krásnych chvíľ môžeme zažiť, keď vypneme mobil a len tak si ideme užívať život, urobíme niečo spontánne, čo nám robí radosť, a nemyslíme pri tom na každodenné povinnosti.

"Pieseň Každý deň vnímam ako oslavu života. Je o tom, že tie najkrajšie veci máme väčšinou rovno pod nosom a častokrát nepotrebujeme peniaze, kontakty ani veľa času na ich realizáciu. Stačí si to len občas pripomenúť a ďakovať za možnosť ráno sa zobudiť a snažiť sa byť lepšími ako včera," vysvetľuje text pesničky BuranoWski, ktorý je i tentokrát výhradným autorom textu aj hudby. O finálny aranžmán skladby sa postarali producenti z bratislavského štúdia LittleBeat. Spevák sa netají tým, že už dlho po tomto štúdiu poškuľoval, lebo ich vníma ako veľkých profesionálov, ktorí pracujú veľmi dôsledne a navyše má ich produkcia svetový zvuk.


Videoklip majú na svedomí fotograf a kameraman Miňo Debnár a režisér Martin Miko. Nakrúcalo sa počas jedného dňa v Bratislave. Hneď úvod klipu je zasadený na Kuchajdu, prírodné jazero, ktoré majú v obľube mnohí Bratislavčania. S hereckým obsadením si režisér veľmi nemusel lámať hlavu, nakoľko každú postavu v klipe si zahral sám hudobník. Iba v niektorých scénach bol potrebný aj jeho dablér.
 
"Spolupráca s Miňom a Martinom bola pre mňa veľká neznáma, nakoľko som s nimi ešte nikdy nerobil. Koncepcia klipu bola trochu náročnejšia, keďže sme časť poňali dejovo. Potrebovali sme všetko zosynchronizovať tak, aby sme sa vošli do jedného dňa. Vďaka profesionálnemu plánovaniu a tímu okolo nás sa to našťastie podarilo," vysvetľuje Tomáš Buranovský a dodáva: "Singel Každý deň je podľa mňa trochu iný, ako si ľudia okolo mňa zvykli, ako vizuálne tak aj zvukovo. Sám som zvedavý, aké ohlasy bude mať tentokrát táto energickejšia a dynamickejšia pieseň."

Pesnička Každý deň je už BuranoWskeho štvrtým singlom, tak sa pomaly začína hovoriť aj o albume, ktorý by chcel vydať do konca tohto roka.
 "Po predstavení singla plánujem ďalej pracovať v štúdiu a počas leta dokončiť zvyšné skladby, vďaka ktorým skompletizujeme album. No a na jeseň by sme ho chceli vydať. Umelci by mali byť zrejme opatrní vo vyjadreniach súvisiacich s termínmi, nakoľko je to tvorivý proces, avšak momentálne cítim veľký hlad po hudbe a ak mi to zdravie umožní, po lete sa moji fanúšikovia môžu tešiť na nové CD," sľubuje fanúšikom BuranoWski.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Luba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Marek Kikinder