Anglický spevák a skladateľ Rick Astley vydá po 11 rokoch nový album s názvom 50. Štúdiovka, ktorú pomenoval podľa svojho životného jubilea, sa dostane na trh už v piatok 10. júna.

"Keď som bol malý, ľudia si pod päťdesiatkou predstavovali čas na fajku a papuče. Niečo v zmysle, že ste už skončili a idete do dôchodku. Myslím si, že dnes je to ale úplne inak. Je to niečo, čo treba oslavovať a prinajmenšom uznávať," skonštatoval spevák. "Zároveň som si myslel, že to bude vtipné. Adele nazvala svoje albumy 19, 21 a 25, tak som si povedal, že ja vezmem 50," uviedol na margo názvu.

Novinka bude obsahovať dovedna dvanásť skladieb, pričom rodák z mesta Newton-le-Willows z nej na jar predstavil prvý singel Keep Singing s čiernobielym videoklipom a v digitálnych sieťach už dostupný aj druhý singel Angels On My Side. V pondelok tiež oznámil termíny svojho veľkého britského turné.




Tracklist albumu 50: 

1. Keep Singing 
2. Angels On My Side 
3. Wish Away 
4. This Old House 
5. Pieces 
6. God Says 
7. I Like The Sun 
8. Somebody Loves Me 
9. Let It Rain 
10. Pray With Me 
11. Coming Home Tonight 
12. Let It Be Tonight

Rick Astley, celým menom Richard Paul Astley, sa preslávil najmä v rozmedzí rokov 1987 až 1991, keď mu vyšli tri štúdiovky Whenever You Need Somebody (1987), Hold Me In Your Arms (1988) a Free (1991). Z úspešného debutového albumu sa predalo viac než 15 miliónov kópií na celom svete. Zásluhu mal na tom predovšetkým megahit Never Gonna Give You Up, ktorý sa stal hudobnou senzáciou (a neskôr skvelým internetovým vtipom). Úspešný singel sa ocitol na vrcholoch hitparád až 25 krajín sveta.

Po vydaní albumu Body & Soul v roku 1993 však spevák fanúšikov šokoval, keď vyhlásil, že ukončuje kariéru speváka. Do hudobného priemyslu sa vrátil až o osem rokov neskôr, keď mu v Nemecku vyšla nahrávka Keep It Turned On. Za jeho skutočný comebackový album sa však považuje až Portrait (2005), ktorý vydali vo Veľkej Británii. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/RickAstley

Súvisiaci interpreti: Rick Astley