Britský spevák Morrissey prezradil, že začiatkom roka ho takmer zabili početné zdravotné problémy. Pre ne zrušil množstvo koncertov, keďže ho trápil prasknutý žalúdočný vred, ochorenie zvané Barrettov pažerák a tiež obojstranný zápal pľúc.

"Bolo to príšerné. V januári som hral v Ohiu a bolo mi skvele, ale v ďalšiu noc som skolaboval v hoteli. Stratil som vedomie a keď som sa prebudil, bola na mne čierna krv a netušil som, čo to je," vysvetlil Morrissey pre čílsky denník La Tercera. "Viac ako štyri týždne som strávil na infúzii, ale odmietol som transfúziu," dodal.

Následne absolvoval niekoľko vystúpení v USA, ale keď dorazil do Mexika, lekári mu prikázali odpočívať. "Zdrvilo ma, keď som nemohol dokončiť prvé turné, ale lekári ma varovali: 'Pred niekoľkými týždňami ste takmer zomreli a teraz vravíte, že máte ešte 18 koncertov? Chcete sa zabiť?' Vlastne si myslím, že presne to som robil," vyhlásil. Podľa jeho slov sa nebojí smrti, ale radšej by zomrel na pódiu ako na "gauči obsypaný omrvinkami".


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: Facebook.com/Morrissey

Súvisiaci interpreti: Morrissey