Americký hudobník Beck sa pri nahrávaní nového, zatiaľ nepomenovaného albumu inšpiroval koncertovaním. Štyridsaťpäťročný interpret to prezradil magazínu Rolling Stone. Ako uviedol, päť rokov hrával na letných festivaloch a nasával energiu formácií ako napríklad The Strokes, s ktorou sa predstavil vlani v londýnskom Hyde Parku.

"Je to letná noc, ľudia majú hore ruky. Je to komunitná a slávnostná vec. Chcel som to vziať do štúdia, ten druh energie a radosti. To, čo vás trochu zobudí," priblížil hudobník. "Mám podklady pre veľa piesní - piesne v iných piesňach, refrény, ktoré sa stávajú mostíkmi. Nie je to ďaleko od toho, ako som urobil niekoľko svojich prvých nahrávok," povedal tiež Beck o ďalších vplyvoch na albume.

Na očakávanej nahrávke sa ako producent podieľal Greg Kurstin, ktorý bol v minulosti členom Beckovej sprievodnej kapely. Album podľa Becka vznikal tri roky, pretože trvalo dlho, kým si nahrávka našla vlastnú identitu. Z novinky, ktorú plánuje vydať 21. októbra, hudobník zverejnil už single Wow a Dreams


Beck, vlastným menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Morning Phase (2014). Držiteľ piatich Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Beck

Súvisiaci interpreti: Beck