Uplynuli štyri roky odkedy svet spoznal Jamieho Woona vďaka debutu Mirrorwriting. Spevák sa potom prekvapujúco odmlčal, no s vydaním novinky Sharpness teraz potvrdil, že jeho druhá štúdiovka vyjde ešte do konca tohto roka.

Singel Sharpness, ktorým sa Jamie Woon vracia z hudobnej nečinnosti, mal svoju premiéru v rámci programu Pharrella Williamsa Beats 1 show, a tiež aj v rozhlasovej relácii uznávanej dídžejky britského verejnoprávneho BBC Radio 1 Annie Mac. Spevák priznal, že premiéra v takýchto exkluzívnych programoch bola nutná, aby sa poslucháčom pripomenul. Skladba vychádza ako singel 11. augusta, pričom samotný album príde k poslucháčom až koncom tohto roka.

Spevák Pharrellovi aj Annie Mac poodhalil detaily z nahrávania svojej novinky. "Pomaly dokončujem album. Zostali mi nejaké nápady ešte z predošlého, ale po turné som chcel robiť niečo viac naživo. Som naozaj inšpirovaný D'Angelovým Voodoo (2000) a chcem mať pri sebe kapelu. Nahrávanie živých muzikantov je vymierajúcim druhom umenia, pretože to stojí peniaze na to, aby ste to spravili naozaj poriadne. Mojím východiskovým bodom bolo to, že som chcel počuť funkovú rytmovú sekciu. Stále je to ten istý druh hudby, len je tam skutočný bubeník, skutočný basák, nie elektronika. Našiel som úžasného producenta Lexxa, ktorý pracoval s Gwilym Gold a Wild Beasts," zosumarizoval Woon svoj nový prístup k tvorbe.



Zdroj: Nme.com
Foto: Facebook.com/jamiewoonmusic

Súvisiaci interpreti: Jamie Woon