Exkluzívnu dvojhodinovú temperamentnú šou plnú hitov aj nových skladieb z aktuálneho albumu Kone odhrajú Cigánski Diabli už 8. augusta na Bratislavskom hrade. Diabli si okrem stálych členov prizvali aj hráčov na bicie nástroje a na klavír, aby vystúpenie znelo mohutnejšie. Po koncerte budú fanúšikom nové CD aj podpisovať.

Cigánski Diabli zahrajú fanúšikom na Bratislavskom hrade virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány. Na každú pieseň si pripravili originálnu svetelnú šou. Dvojhodinový program nacvičovali počas leta v skúšobni. "Cvičili sme dosť často, museli sme si natrénovať skladby z nového albumu. Aj keď v tomto teple to bolo ťažké. Ale odbehli sme si aj na kúpalisko. Našťastie máme v skúšobni klimatizáciu a teda sa to dalo zvládnuť. Na koncert na Bratislavský hrad sme si prizvali hráčov na bicie nástroje a na klavír, aby to znelo mohutnejšie a modernejšie," prezradil Štefan Banyák, ktorý hrá v kapele prvé husle.

Fenomenálni muzikanti si živé hranie doslova užívajú. Dokázali to na koncertoch na všetkých piatich kontinentoch a v 35 krajinách sveta vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexika, Egypta a takmer celej Európy. "Hrať pre publikum pre mňa znamená úplne najviac. V deň, keď máme koncert mám veľmi rád. Každé vystúpenie je pre mňa veľký sviatok a dám si vždy záležať na príprave. Už keď si obúvam lakovky viem, že je to výnimočný deň. Pred koncertom sa rozcvičím a pripravím sa psychicky. Je to pre mňa veľká radosť," hovorí kapelník Ernest Šarközi.

Premiéra nových videoklipov a krst

Na Bratislavskom hrade budú mať premiéru dva nové klipy Kone a Vráť mi sny z čerstvo vydaného albumu Kone. O námet a réžiu oboch klipov sa postaral Anton Faraonov, kameru, strih a obrazovú postprodukciu má na konte Július Karaffa. Album pokrstí maestro Milan Lasica približne v polovici koncertu. Nové CD si fanúšikovia budú môcť na hrade aj kúpiť a dokonca si ho môžu dať aj podpísať.

"Tento koncert bude pre nás výnimočný, pretože to bude nový program s novými pesničkami. A bude to aj pre nás neokukané. Prípravy sú v plnom prúde, vždy, keď máme voľno a nehráme, tak skúšame a trénujeme nové skladby. Veľmi sa tešíme, ako nové skladby predstavíme našim fanúšikom. Pretože bez nich by sme stratili inšpiráciu a chuť tvoriť. Vďaka nim máme veľké šťastie, že môžeme robiť prácu, ktorá nás napĺňa," teší sa na vystúpenie speváčka a violončelistka Silvia Šarközi.

Cigánski Diabli zahrajú na hrade v zostave kapelník Ernest Šarközi, cimbal, Silvia Šarköziová, violončelo, Štefan Banyák, prvé husle, Jozef Farkaš, viola, Zoltán Grunza, klarinet, tarogáto a Róbert Fehér, kontrabas. Koncertom odštartujú turné po slovenských mestách, ktoré skvelých hudobníkov čaká v novembri a decembri.

Cigánski Diabli - turné s albumom Kone:
8. 8. - Bratislavský hrad - vstupenky
19. 11. - Levice, CK Junior
5. 12. - Senec, Mestské kultúrne stredisko
7. 12. - Piešťany, Dom umenia
17. 12. - Nitra, PKO Nitra
18. 12. - Martin, Kino Strojár
19. 12. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
20. 12. - Hlohovec, Kino Úsmev

Vstupenky na zimné koncerty:  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach www.gypsydevils.com a www.facebook.com/gypsydevils.

Súvisiaci interpreti: Cigánski diabli