V dňoch, kedy si časť národa pripomína výročie úmrtia Václava Havla a revolúcie, ktorá pred 25 rokmi zmenila chod našich dejín, prichádza na Slovensko Joan Baez. Interpretka sa v bratislavskej Aegon Aréne predstaví už túto sobotu 11. októbra.

Osobnosť, ktorá v Bratislave prvýkrát vystúpila práve pred štvrťstoročím na Bratislavskej lýre a za dramatických okolností sa stala súčasťou udalostí spred novembra 1989, chce svojím koncertom pripomenúť aj odkaz boja za slobodu. "Z hľadiska vtedajšej politiky to bola dôležitá časť sveta a ja som veľmi šťastná, že som mohla byť priamo na mieste a podporiť vec, ktorú považujem za správnu," nechala sa Joan Baez počuť v nedávnom rozhovore.

A hoci sa do spoločenského diania už nezapája tak aktívne ako kedysi, téma revolúcie pri jej koncertnom návrate na Slovensko opäť zarezonuje. "Verím, že sa mi podarí vymyslieť niečo špeciálne, pretože s Bratislavou som prepojená aj vďaka Bratislavskej lýre. Program teda ušijem na mieru," dodala Baez, ktorá sa na Slovensku predstaví s programom pod názvom An Evening with Joan Baez.

Na turné so sebou berie len dvoch hudobníkov - multiinštrumentalistu Dirka Powella a perkusionistu Gabriela Harrisa. Baez je držiteľkou Grammy za celoživotné dielo. Niekoľko rokov žila a tvorila aj s Bobom Dylanom. Americká pesničkárka je známa nielen svojimi politickými aktivitami a sociálne ladenými textami, ale v ostatnom období sa venuje aj výtvarnému umeniu.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Skalar Music.

Súvisiaci interpreti: Joan Baez