V očarujúcom prostredí barokovej sály Colloredo-Mansfeldského paláca v Prahe vznikal nový videoklip Support Lesbiens. Skupina stvárnila myšlienku aktuálneho singla Ocean, ktorý už začína rezonovať v českých rádiách, prostredníctvom vzrušujúcich pohybov tanečného páru. Nový album Glow vychádza 12. októbra.

V minimalisticky pojatom videoklipe režiséra Ondreja Urbanca sa snúbi vášeň, umelecké cítenie i čistá energia z hudby. Tanečníci Tess Lojkásková a Bret Blair sa do svojich rolí vžili s maximálnym zápalom, výsledná emócia preto evokuje nekonečný oceán, ktorý svojou silou pohlcuje všetko v okolí. Ladnosť pohybov ústredného páru obzvlášť vyniká s využitím spomalených záberov.


"Oceán vnímame ako synonymum sily, pokory, vznešenosti aj pokoja. Všetky tieto atribúty sme sa snažili premietnuť do rovnomennej skladby, ktorá je pre nás srdcovou záležitosťou," hovorí spevák Dušan Marko. Pieseň sa na konci augusta objavila v playlistoch českých rádií a už prenikla medzi dvadsať najhranejších domácich skladieb.

"Úplne ma mrazí," povedal bubeník Radek, keď uvidel práve nahraté zábery tanečníkov na malej obrazovke od ostriča. "Očarujúce priestory Colloredo-Mansfeldského paláca a bezchybné stvárnenie muziky skrz tanec vzali každému dych. Všetko to spoločne splynulo v jeden pulzujúci obraz k piesni Ocean presne tak, ako sme si predstavovali," neskrýva Marko nadšenie z výsledku.

Spoluprácu s kapelou si pochvaľuje tiež režisér Ondřej Urbanec, ktorý pre ňu nakrútil už tretí videoklip. "Nádherný priestor barokovej sály Colloredo-Mansfeldského paláca som mal už dlho v oku, pretože som sa tam ženil. S tanečníkmi som spolupracoval už v minulosti, takže sme mali od začiatku jasnú predstavu, ako by choreografia mala vyzerať. So Supportmi som na klipe pracoval už tretíkrát. Mám zakaždým radosť, keď sa s chalanmi kreatívne stretneme nad nejakým projektom," hovorí.

Skladba Ocean bude súčasťou nového albumu Support Lesbiens s názvom Glow. Pôjde o prvú dosku, na ktorej sa speváckej úlohy zhostí Dušan Marko, ktorý si necháva hovoriť Marco. V zostave vlani nahradil predchádzajúceho frontmana Czendu Urbánka. "Názov Glow čiže Žiara vyplynul celkom prirodzene. Každá z jedenástich piesní žiari inou farbou, energiou a emóciou," láka spevák, ktorý je tiež autorom všetkých desiatich anglických textov na albume. Jediná český text prihodil Xindl X, ktorý napísal slová pre pieseň Hazardér. Fanúšikovia už okrem aktuálneho Ocean poznajú aj single Movin 'On a Brighter Day.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens