Britské duo Tears For Fears sa pripravuje na vydanie svojho prvého koncertného albumu. Nahrávka s názvom Songs For A Nervous Planet vychádza 25. októbra a prinesie aj štyri úplne nové skladby. Prvou zverejnenou bola pesnička The Girl That I Call Home a teraz predstavuje dvojica singel Astronaut.

"Emocionálne je to o chlapíkovi, ktorý cíti, že sem nepatrí a chce byť astronautom, ktorý sa vznáša do vesmíru... veľa ľudí sa stotožňuje s emóciami tejto piesne, s pocitom odcudzenia," povedal Curt Smith vo vyhlásení. "Keď sme si uvedomili, že pre tento album urobíme viac ako len jednu novú skladbu, Roland (Orzabal) mi poslal pôvodnú nahrávku Astronaut a ja som zabudol, aká dobrá skladba to je, pretože vám dáva pocit uvoľnenia."

"Je to hrozné prirovnanie, ale je to sorbet medzi chodmi, kde sa môžete trochu nadýchnuť a odplávať. Odpustite slovnú hračku, ale to je presne ten pocit, ktorý pieseň má." Roland Orzabal dodáva: "Nikdy sme nevydali oficiálny živý album, takže by sa dalo povedať, že toto je album, ktorý sa pripravuje štyridsať rokov."

Spolu s albumom pripravuje skupina aj koncertný film Tears For Fears Live (A Tipping Point Film), ktorý vznikol počas vypredaného globálneho turné Tipping Point, Part II. Jeho premiéra je avizovaná na 24. októbra vo viac ako 1100 kinách po celom svete. "Minulý rok sme sa rozhodli nakrútiť živú šou. Myslím, že veľa ľudí vlastne nevie, že sme dobrá živá kapela! Vidia duo a myslia si, že to budú dvaja ľudia s pár klávesnicami a kopou podkladových pások, a bude to. V priebehu rokov sme sa od nášho najväčšieho rozkvetu v osemdesiatych rokoch výrazne zlepšili," vysvetlil Smith.

S tým súvisí aj zverejnenie živého video ku skladbe Head Over Heels. Okrem spomínaných skladieb obsahuje Songs For a Nervous Plant živé verzie hitov Everybody Wants to Rule the World, Sewing the Seeds of Love, Mad World či Shout.

 

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)