Slovenská ska formácia Polemic sa v rámci svojho jesenného turné predstavila aj v zahraničí. Za 5 dní pritom najazdila 3000 kilometrov, a zahrala na pódiách vo Veľkej Británii, Holandsku i Česku. Fanúšikovia si tak mohli vypočuť známe hity aj nové skladby z albumu HEY! BA-BA-RE-BOP.

Kapela Polemic je v poslednej dobe značne aktívna. Chlapci absolvovali deň po dni koncerty v Plzni, holandskom Haagu, britskom Londýne a Brightone. Na všetkých sa stretli s vynikajúcou atmosférou a množstvom svojich fanúšikov, ktorí žijú v zahraničí. Nečakané komplikácie v podobe pokazených kláves však prinieslo vystúpenie v Haagu. "Koncert sme odohrali v špeciálnom aranžmáne a náš klávesák Píter mal na čele o pár litrov potu naviac," smejú sa s odstupom času členovia formácie.

Ako kapela zhodne tvrdí, v jej pamäti rozhodne dlho zostane najmä koncert v Brightone, ktorý absolvovali práve v noci z 27. na 28. októbra, kedy Britániu zasiahol silný orkán. Koncert ale zrušený nebol. "V Brightone sme museli zaradiť do playlistu piesenku Hurikán, keďže sme sa na naše prekvapenie ocitli v centre diania," spomína na najadrenalínovejšiu zastávku európskeho turné Miroslav 'Mireček' Baričič.

Darček od fanúšikov a spomienka na 1. apríl

Z vypredaného koncertu v britskej metropole si Polemic odniesol na pamiatku ručne vyrobený darček od tamojších fanúšikov. "Z publika nám počas koncertu v Londýne priletel vankúš s našou fotkou, britskou aj slovenskou vlajkou a podpísaný fanúšikmi," prezradil Petko. "Po vydarenom koncerte bol londýnsky organizátor nadšený tak veľmi, až v šatni vykrikoval, že túto kapelu by mali zakázať," dodal Mireček.

"Všetko dopadlo výborne. Hlavne nikto nezmeškal lietadlo tak, ako 1. apríla 2010," uzavrel so smiechom Petko narážajúc na príhodu, keď pred dvomi rokmi pri návrate z koncerte v Brightone nestihli dvaja členovia kapely vystúpiť z vlaku na stanici pri letisku. Neplánovane sa preto museli odviezť ďalších 25 míľ až na konečnú. Túto príhodu kapela popísala aj v skladbe 1. apríl na albume Horúce časy.

Polemic sa už onedlho predstaví aj na domácej pôde. 22. novembra totiž zahrá v bratislavskej Refinery Gallery na Beánii manažérov Ekonomickej Univerzity. Fanúšikom okrem toho odkazuje, že než uzavrie tohtoročnú sezónu, vypustí do sveta ešte jeden singel z aktuálneho albumu HEY! BA-BA-RE-BOP.

Prečítajte si rozhovor: 25 rokov Polemicu: "Vydanie albumu bola kedysi udalosť, dnes už to neplatí"

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Marek Švamberg

Súvisiaci interpreti: Polemic