Americké skupiny Beastie Boys, Guns N' Roses a Red Hot Chili Peppers, anglická formácia Faces, britský spevák Donovan a zosnulá americká skladateľka a speváčka Laura Nyro sa v roku 2012 stanú novými členmi Rock'n'rollovej siene slávy. Dnes o tom informovali jej zástupcovia, zoznam zverejnili na oficiálnej webovej stránke rockhall.com/inductees.

Hudobníkov predstavia 14. apríla v Clevelande na 27. slávnostnom uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy. Podmienkou pre získanie nominácie bolo vydanie singla alebo albumu najmenej pred 25 rokmi. O tom, koho do siene slávy uvedú, rozhodlo viac ako 500 hlasujúcich. Okrem spomenutých interpretov sa špeciálnej pocty v podobe Ceny Early Influence dostane bluesmanovi Freddiemu Kingovi. Skladateľa a producenta Dona Kirshnera posmrtne ocenia formou Ahmet Ertegun Award. Triu producentov - Tomovi Dowdovi, Glynovi Johnsovi a Cosimovi Matassaovi - v apríli udelia The Award For Musical Excellence.

Na aprílové podujatie, ktorého záznam v máji odvysiela televízia HBO, budú mať prístup aj fanúšikovia. Členovia siene slávy si lístky v hodnote 50 a 100 amerických dolárov (v prepočte približne 37,30 a 74,60 eura) budú môcť kúpiť od 16. decembra, ostatní fanúšikovia sa k nim dostanú o deň neskôr.

Beastie Boys - Don't Play No Game That I Can't Win

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/beastieboys

Súvisiaci interpreti: Beastie Boys, Guns N' Roses