Medzi ďalšími potvrdenými interpretmi, ktorí vystúpia počas slávnostného udeľovania cien Grammy 26. januára v losangeleskom Staples Center, sú novozélandská speváčka Lorde, Katy Perry, Pink, Imagine Dragons s Kendrickom Lamarom či skupina Metallica.

17-ročná senzácia Lorde, ktorá je nominovaná v štyroch kategóriách, musela pre vystúpenie na Grammy zrušiť účasť na festivale Laneway v novozélandskom Aucklande, ktorý sa uskutoční 27. januára. Viac sa o Lorde dočítate pod videom.

Metallica sa na Grammy predstaví prvýkrát po 23 rokoch, keďže naposledy bola súčasťou ceremoniálu v roku 1991. Zaujímavosťou je, že s legendárnou metalovou kapelou vystúpi aj čínsky klavírny fenomén Lang Lang.

Okrem spomenutých interpretov na odovzdávaní najprestížnejších hudobných cien tento rok vystúpia napríklad aj Daft Punk so Steviem Wonderom, Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom či Robin Thicke.


Lorde vlani začiatkom októbra dobyla so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a 11 mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now

Mladá speváčka sa okrem toho stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý spomínaný rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Z neho následne vydala aj single Tennis Court a Team. Viac o Lorde

Zdroj: SITA
Foto: Instagram.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde