Najhlasnejšia kapela na svete Manowar sa už o pár dní predstaví premiérovo naživo na Slovensku. Skupina, ktorá pôsobí na metalovej scéne už úctyhodných 35 rokov, sa na svoj koncert 18. januára v bratislavskom NTC teší a je dokonale pripravená. Prečítajte si na čo všetko sa môžete tešiť vy a aké sú požiadavky kapely na organizátorov.

Slováci si užijú úplný úvod celosvetového turné Gods and Kings World Tour 2016, ktoré bude sprevádzať všetko, čo si fanúšikovia tejto legendy môžu priať. Pôjde o doposiaľ najprepracovanejšiu šou, akú kedy skupina Manowar predstavila. Samozrejmosťou je masívny zvuk a nádherné vizualizácie, pre ktoré kapela využije najmodernejšie technológie.

"Je ťažké uveriť tomu, že začíname už o pár dní. Práve sme skončili posledné kapelové skúšky a prípravy na toto turné. Tisíce vecí musíme dopraviť v kontajneroch z USA do Európy, zabezpečujeme letenky, hotely, stravu, ale taktiež dávame dohromady viac ako 100-členný tím ľudí z viacerých krajín, ktorý nás bude počas celého turné sprevádzať," hovorí spevák a basgitarista Joey DeMaio o aktuálnom dianí zo zákulisia príprav.

V porovnaní s minuloročným turné bude mať kapela približne o tonu viac novej techniky vrátane zosilňovačov s výkonom 300 000 wattov. "Väčšina nášho vybavenia je robená na mieru. Tí, ktorí videli naše turné v roku 2015 vedia, že sme pracovali s videom a gigantickými LED obrazovkami. Teraz to opäť prekonáme. Počas príprav priletel za nami náš video dizajnér z Európy a spoločne sme pripravili nové videá, ktoré budeme premietať počas piesní na najkvalitnejších LED obrazovkách. Aby som bol presný, prinesieme 150 metrov štvorcových LED obrazoviek v 6K rozlíšení," prezrádza ďalšie detaily líder skupiny Manowar, ktorá v decembri zverejnila počítačovú vizualizáciu pódia.


Skupina Manowar patrí k priekopníkom heavy metalu a je jasné, že po technickej stránke si dá záležať na každom svojom vystúpení. O to viac zostali organizátori zaskočení, keď si prečítali požiadavky mimo technického zabezpečenia. "Nenašli sme nič, čím by nás prekvapili, žiadnych živých aligátorov ani iné výstrednosti. Žiadajú len kvalitné biele a červené víno, vodu Evian, čerstvé a zdravé potraviny, zeleninu a americké policajné šišky," upresňuje organizátor Michal Očovan z ProMusic. Pre tých, ktorí nevedia, o čom je reč - šišky, teda donuts, sú v USA jedným z najpopulárnejších a najľahšie dostupných jedál, pričom kaviarne, v ktorých sa predávajú, bývajú otvorené aj v noci, preto sa stali obľúbeným jedlom policajtov v službe.

Manowar počas svojej kariéry odohrali ako headliner koncerty na všetkých najvýznamnejších metalových festivaloch. V roku 1984 boli zapísaní do Guinessovej knihy rekordov ako najhlasnejšia kapela na svete, keď im v Nemecku namerali hlasitosť až 139 decibelov, čo je porovnateľné s výbuchom delostreleckého granátu alebo štartom stíhačky. S novým programom sa Manowar predstaví 18. januára v Bratislave v zložení Joey DeMaio, Eric Adams, Karl Logan a Donnie Hamzik. Lístky sú stále v predaji za 35 eur na státie a 39 eur na sedenie.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Edo Kopček z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

Foto: Kevin Nixon - Magic Circle Entertainment

Súvisiaci interpreti: Manowar