Ak ste ešte nevideli najnovší videoklip slovenského producenta Jimmyho Pé, rýchlo to napravte. Video k skladbe Something Like This, na ktorej Jimmy spolupracoval s americkým producentom s pseudonymom Pleasure, nakrútil Patrik Gubiš. Ďalší bod pre slovenskú elektronickú scénu!

Track vyšiel aj na Pleasureovom EP Reset pod hlavičkou vydavateľstva Saturate Records, ktorý sa zameriava na aktuálnu, zvláštnu a živelnú elektroniku. Nahrávka je zmesou duniacich basov, šťavnatých syntetizátorov a nostalgického samplovania. Videoklip uvádza aj ďalšieho talentovaného mladého Slováka: jedným z tanečníkov je bboy Otec Mirec. Spolu s kolegom Mullom predvádzajú precízne a robotické pohyby, ktoré dokonale korešpondujú s industriálnym rytmom skladby a vyvrcholia strhujúcim tanečným "battlom" napodobňujúcim skutočnú bitku v štýle kung-fu.


Uznáva ho aj Gaslamp Killer

Talentovaný producent Jimmy Pé sa už dostal do povedomia klubovej scény aj za hranicami Slovenska. Jeho tracky vo svojich setoch hrávajú producenti ako Baauer či Gaslamp Killer. Druhý menovaný nedávno v rozhovore pre magazín o elektronickej hudbe Dummy vymenoval desať svojich najobľúbenejších inštrumentálnych bítov. Keďže je spoluzakladateľom a rezidentom losangeleského klubu Low End Theory, vie, o čom hovorí. A medzi desiatku preferovaných dídžejov zaradil aj Jimmyho Pé s trackom Hudson River, ktorý je podľa Gaslamp Killera zatiaľ jeho najlepším počinom a ktorý aj sám rád hráva. Jimmy sa tak ocitol po boku zvučných mien elektronickej scény ako Gesafelsstein, DJ Rashad, Death Grips či dokonca basgitarový génius Thundercat.


Že jeho tvorba rezonuje aj doma, dokazuje nominácia na ceny Radio_Head Awards 2015 v kategórii Singel roka so skladbou Basic feat. The Unused Word a v žánrovej kategórii Elektronická hudba je nominovaný s nahrávkou Fake Fantasy EP (2015). Držíme palce, nech robí dobré meno slovenskej elektronike aj naďalej!

Text: Hudba.sk (Youredm.com, Dummymag.com, archív)
Foto: Katarína Bell