Na záver klubovej sezóny sa kapely Millhouse a Gas rozhodli absolvovať turné, v rámci ktorého navštívia Prievidzu, Trnavu, Nové Mesto nad Váhom, Nitru a Bratislavu. Na poslednom koncerte plánuje formácia Gas pokrstiť svoj maxisingel gASTRONOMY, ktorý iba pred nedávnom vyšiel pod hlavičkou Coopilation Records.

Bratislavská alter-stoner rocková formácia Millhouse je na scéne už od roku 2007 a má za sebou viacero koncertov a dva úspešné ročníky súťaže kapiel Emergenza. Singel Without a Trace, ktorý je zároveň bonusom na novom EP, nahrali v roku 2010 u Mareka Rakovického z Lavagance. Na nové EP Alea Iacta Est! zaradila skupina okrem dvoch skladieb v angličtine po prvýkrát aj pieseň so slovenským textom.

Millhouse - Posol

Nie je tomu dávno, čo sa Gas rozlúčili so svojím pôvodným frontmanom Jurajom Chvastekom a na jeho miesto nastúpil Tony Kajan (Spirit Bar, Deep Sense). S novým spevákom začal vznikať aj nový materiál, ktorý kapela uprednostnila. Maxisingel (voľné stiahnutie) obsahuje tri pôvodné skladby naspievané v angličtine. Nahrávka vznikala v štúdiu Whatever v Prievidzi a o master sa postaralo Fullmoon Studios sídliace vo Veľkej Británii.

GAS - Stolen Hope

Turné kapiel Millhouse a Gas:
08.04. - Prievidza, Escobar
14.04. - Trnava, ART Klub
21.04. - Nové Mesto nad Váhom, Klub Za Rampami
04.05. - Nitra, Čudný Pohľad
12.05. - Bratislava, Randal Club

Zdroj: PR
Foto: Martin Deko (1), Coopilation Records (2,3)

Súvisiaci interpreti: Millhouse