Anglický spevák Sam Smith zrušil pre pretrvávajúce problémy s hlasivkami okrem koncertov v Austrálii, Tokiu a Manile aj vystúpenia na Hangout Music Festivale v Alabame, podujatí Rock in Rio USA v Las Vegas, i šou v Paríži a Monaku. Interpret dúfal, že jeho stav sa zlepší a čoskoro sa bude môcť vrátiť na pódiá.

Keďže problémy s hlasivkami Sama Smitha pretrvávajú aj naďalej, nabudúci týždeň podstúpi operáciu, po ktorej nebude môcť vystupovať približne šesť až osem týždňov. Dvadsaťdvaročný rodák z Londýna to dnes oznámil na Instagrame.

"Zlé správy, na budúci týždeň mám dohodnutú operáciu, takže začínam byť nervózny. No ak zvládnem nasledujúcich osem týždňov, budem spievať tak, ako nikdy predtým, takže to stojí za to. Chcem, aby ste vedeli, že ma to veľmi mrzí. Obávam sa nasledujúceho mesiaca, pretože po operácii nebudem môcť tri týždne rozprávať," uviedol Smith, ktorý by sa mal pred fanúšikov opäť postaviť 3. júla, keď by mal vystúpiť v anglickom Brandone. 

Samuel Frederick "Sam" Smith je známy napríklad aj vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani debutový album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Stay With Me, Money On My Mind či I'm Not The Only One. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Doteraz získal napríklad štyri Grammy, štyri MOBO Awards alebo tri BRIT Awards.


Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sam Smith