Americká rocková kapela Alice in Chains nahrá nový album s producentom Nickom Raskulineczom. V rozhovore pre Let There Be Talk to prezradil basgitarista Mike Inez a dodal, že štúdiovku nahrajú v domovskom Seattli v štáte Washington.

"Predchádzajúce dva albumy sme nahrali v Los Angeles a boli dobré. Cítim, že tento rok prišiel čas, aby sa Alice in Chains vrátili späť do Seattlu - piť tamojšiu vodu a dýchať ten vzduch. Každý roh ulice má pre nás nejakú minulosť - zažili sme tam rôzne bláznovstvá i pekné veci. Seattle je skutočne výnimočné miesto, najmä v tomto ročnom období. Je najlepší," uviedol muzikant. Názov ani dátum vydania albumu zatiaľ nie je známy. Skupina v súčasnosti hľadá vydavateľstvo, ktoré novinku uvedie na trh.

Nick Raskulinecz sa podieľal na ostatných dvoch albumoch skupiny Black Gives Way to Blue (2009) a The Devil Put Dinosaurs Here (2013). Okrem toho jeho talent v minulosti využili napríklad aj Deftones, Evanescence, Mastodon, Bush, Apocalyptica alebo Korn.

Alice in Chains vznikli v roku 1987 v Seattli. Pôvodne v kapele pôsobili Layne Staley (spev), Jerry Cantrell (gitara), Sean Kinney (bicie) a Mike Starr (basgitara). V roku 1990 vydali debut Facelift, z ktorého pochádzajú single ako Man in the Box a Sea of Sorrow. Druhú štúdiovku s názvom Dirt uviedli na trh o dva roky neskôr. Nahrávka, ktorá obsahovala single Would?, Them Bones, Angry Chair, Rooster a Down in a Hole, sa umiestnila na šiestom mieste v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 a získala štvornásobnú platinovú platňu.

V roku 1993 kapelu opustil Mike Starr a nahradil ho spomínaný Mike Inez. O dva roky neskôr formácia vydala eponymný album, ktorý sa vyšplhal na prvé miesto rebríčka Billboard 200. Bol to zároveň posledný album, ktorý s kapelou nahrával Layne Staley. Spevák zomrel v apríli 2002. Po trojročnej odmlke nasledovali spomínané albumy Black Gives Way to Blue a The Devil Put Dinosaurs Here, na ktorých už spieva William DuVall. V marci 2011 zomrel Mike Starr.

Zdroj: SITA
Foto:  Facebook.com/aliceinchains

Súvisiaci interpreti: Alice In Chains