Talentovaná česká skladateľka, klaviristka a speváčka s nezameniteľným hlasom, Lenka Filipová ml. alias Lenny, je na scéne už niekoľko rokov. Minulú jeseň prekvapila spoluprácou s Mikeom Shinodom z kapely Linkin Park na skladbe Lithium. Teraz vracia k domácim spoluprácam a s producentmi Marcelom Procházkom a Ondřejom Fiedlerom pripravila novú pieseň live. laugh. cry.

"Je to taká hymna pre všetkých ľudí, ktorí chcú každý deň prežívať tak, akoby bol ich posledný. Heslom je žiť, smiať sa a nehanbiť sa za to, že si niekedy tiež poplačeme," hovorí Lenny o novom singli, ktorý zverejnila spolu s videoklipom. "Ako hudobníčka, ktorá často naráža na prekážky – ak ide napríklad o kreatívny blok, nepríjemnú kritiku alebo fyzickú či psychickú vyčerpanosť – mám stále veľkú túžbu uspieť a napriek tomu zostať stále svoja," dodáva 28-ročná speváčka a autorka. Pieseň live. laugh. cry napísala zo svojho pohľadu a na základe autentických skúseností, zároveň však verí, že si v texte každý fanúšik nájde svoj vlastný príbeh.

V duchu Carpe diem sa nesie aj videoklip z dielne jej dvorného režiséra Ondřeja Kudyna a Ondřeja Brejšku, ktorý sa zhostil role scenáristu, producenta a asistenta réžie. "Vymysleli sme spolu príbeh dvoch kamarátok, pretože priateľov v dobrom aj v zlom máme snáď úplne všetci a je jedno, z akého kúta sveta sme," hovorí Lenny o snímke, v ktorej hlavnej rolu stvárnila populárna česká herečka Sara Sandeva. Po jej boku sa v úlohe kamarátky objavila cukrárka bez hereckých skúseností, Míša Randlová.


Autenticita na prvom mieste

"Keďže sa vo videoklipe dotýkame vážnej témy, tak sme k nemu pristupovali s rešpektom a chceli sme dodržať úplnú autenticitu aj v najmenších detailoch. Scenár sme konzultovali s organizátorom Karpaty Festu – Majošom Zvonkom, ktorý je sám už niekoľko rokov na invalidnom vozíku. Ten nás prepojil s Jiřím Čeloudom, ktorý pracuje pre Centrum Paraple, kde nám napríklad zariadil invalidný vozík, ktorý používajú paraplegici v bežnom živote. So Sarou Sandevou, ktorá stvárnila úlohu dievčaťa na vozíku, sme si potom študovali rôzne videá a tutoriály, aby sme realisticky zobrazili napríklad aj vstávanie z postele,"  hovorí o zodpovedných prípravách videoklipu režisérske duo.

Samotná speváčka v príbehu kamarátok účinkovať nechcela a výsledok jej potvrdil, že to bolo správne rozhodnutie. "Prehovárala som Ondra Kudyna, aby som v klipe nestvárnila žiadnu z hereckých rolí, pretože som neverila, že by bol príbeh dostatočne autentický," prezrádza Lenny. "Svoju domnienku som si potom úplne potvrdila, keď som naše dve slečny videla spolu hrať. Sálala z toho prirodzenosť, emócie a autenticita. Tie dve vyzerali, že sa poznajú roky! Hneď na pľaci som vedela, že je to ono," dodáva s radosťou.

"Pointa piesne live. laugh. cry je to, že milujeme, čo robíme alebo kým sme, aj napriek tomu, aké prekážky a výzvy nám to môže prinášať," uzatvára šesťnásobná držiteľka Ceny Anděl, Lenny. Pieseň nájdete okrem Youtube aj vo všetkých známych streamovacích službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili. Viac sa o speváčke dozviete na jej oficiálnych stránkach lennymusic.net, www.instagram.com/lennyfilipova a www.facebook.com/lennymusicofficial.

Súvisiaci interpreti: Lenny