Jedna zo zásadných kapiel tzv. novej vlny (new wave), anglická skupina Visage, sa po prvýkrát naživo predstaví slovenskému publiku už v piatok 11. októbra v bratislavskom klube Loft!. Okrem kultových skladieb z 80. rokov, ako sú Mind of a Toy, The Anvil alebo Fade to Grey, predstaví skupina aj novinky z tohtoročného albumu.

Ten vyšiel po takmer 30-ročnej odmlke pod názvom Hearts & Knives a stretol sa s pozitívnymi ohlasmi nielen medzi pôvodnými milovníkmi new wave ale aj u novej generácie fanúšikov na koncertoch. Po veľkom úspechu turné po Anglicku sa kapela predstaví okrem Slovenska aj v Nemecku, Švédsku, Taliansku, Francúzsku a Grécku. V žiadnej z okolitých krajín kapela nebude vystupovať, čo dodáva koncertu exkluzivitu.

Visage pôsobili ako štúdiový projekt, preto ich vystúpenia boli veľmi zriedkavé aj čase ich celosvetovej popularity v 80. rokoch. Zostavu okrem charizmatického lídra s príznačným menom Steve Strange na pódiu tvoria bubeník Johnny Marter, niekdajší gitarista skupiny Ultravox Robin Simon, na klávesy hrá aktuálny spoluhráč Duran Duran Logan Sky a jeden z najlepších anglických basgitaristov Steve Barnacle, ktorý s Visage nahrával aj album Beat Boy z roku 1984.

Na akcii electriCITY vol.1 spolu s nimi vystúpia slovenskí The Last Days of Jesus - kapela, ktorá špeciálnym electro setom oslávi dvadsať rokov svojej existencie. Po koncertoch bude akcia pokračovať díždejskými setmi v štýle 80. rokov (new wave, synthpop) v podaní dvojice Diablo & Krto.

Vstupenky vo zvýhodnenej cene 27 eur sú k dispozícii iba cez Predpredaj.skLístky budú v predaji aj v deň koncertu v cene 30 eur.

SÚŤAŽ: Hudba.sk Vám ponúka súťaž o vstupenky a stretnutie s členmi skupiny. Viac sa dozviete na našom Facebooku


Visage vznikli ako odpoveď na punkovú scénu vo Veľkej Británii v roku 1978. Popri kapelách ako Duran Duran, Human League, OMD, Spandau Ballet, Soft Cell, Culture Club, Tears for Fears či Ultravox patrili k najdôležitejším a najzásadnejším skupinám začiatku 80-tych rokov a sú považovaní za zakladateľov hudobných smerov new wave a new romantic. Ich najväčší hit Fade to Grey z roku 1980 sa dostal na čelo hitparád v deviatich krajinách sveta a stal sa hymnou vtedajšej mladej generácie. Visage vydali štyri štúdiové albumy - Visage (1980), The Anvil (1982), Beat Boy (1984) a Hearts & Knives (2013).

Prečítajte si rozhovor: "Vždy sme chceli byť a aj vždy budeme elegantná kapela"

Informácie pre Hudba.sk poskytol Andrej Kratochvíl, PR manažér koncertu.

Foto: David Levine - Facebook.com/therealvisage

Súvisiaci interpreti: Visage