Dvojica bývalých spevákov formácie Iron Maiden Paul Di'Anno a Blaze Bayley vyrazila túto jeseň na neobyčajné turné, v rámci ktorého už dnes večer vystúpia v Košiciach. Po otvorení klubu Collosseum o 18:00 budú na mieste dostupné posledné lístky, kapacita je obmedzená.

Krátko po štvorici koncertov na Ukrajine to bývalí vokalisti slávnej kapely rozbalia naplno v Košiciach. Večer plný adrenalínu, metalu a emócií bude ich jediným slovenským koncertom, následne sa presunú do susedných Čiech a odtiaľ na druhý koniec sveta do Austrálie a Nového Zélandu.

Legendary Voices of Iron Maiden sľubuje naozaj výnimočný zážitok pre fanúšikov metalovej hudby. Obaja speváci, dnes pôsobiaci na sólových hudobných projektoch, si spoločne s fanúšikmi zaspomínajú na časy strávené vo víre železnej panny. V rámci setlistu projektu sú zahrnuté najväčšie hity, ktorými Iron Maiden valcovali davy fanúšikov po celom svete. Obaja však predstavia aj prierez svojej vlastnej hudobnej tvorby z posledných rokov.

"S Paulom sme odohrali tento rok už niekoľko koncertov v Rusku a môžem povedať, že to bolo naozaj skvelé. To, že sme sa spojili, nám dáva priestor a možnosti hrať pre fanúšikov aj skladby, ktoré by sme už za normálnych okolností nehrali. Odohral som mnoho samostatných koncertov vo východnej Európe a som skutočne ohromený z fanúšikov. Sú úplne šialení a každá show je proste úžasná. Naozaj sa na to teším," tvrdí Blaze Bayley

Fanúšikovia sa okrem slávnych vokalistov a ich spoločnej kapely môžu tešiť aj na špeciálneho hosťa - kapelu Seven na čele s gitarovým mágom Honzom "Kirkom" Běhunkom, ktorá v roku 2011 oslávila 15 rokov existencie práve po boku Blazea Bayleyho na festivale Masters of Rock. Slovenskú scénu bude dnes večer zastupovať kapela Tristana, ktorá bola vlani predskokanom legendárnych Scorpions v bratislavskej Inchebe.

Hudba.sk vám z koncertu Legendary Voices od Iron Maiden prinesie exkluzívnu reportáž.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Petra Bohuslavská, PR manažérka koncertu. 

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden