Kanadská rocková kapela Rush vydá 16. decembra reedíciu albumu 2112 (1976). Novinka sa dostane na trh na dvoch CD, pričom jeden nosič bude obsahovať remastrovanú verziu pôvodnej nahrávky a druhé CD ponúkne bonusový materiál.

Priložené DVD ponúkne záznam koncertu Rush v Capitol Theatre z roku 1976, video k piesni Overture, na ktorej spolupracovali Dave Grohl a Taylor Hawkins z kapely Foo Fighters a producent Nick Raskulinecz, a tiež retrospektívny pohľad na album vrátane rozhovoru s gitaristom skupiny Alexom Lifesonom.

V rámci bonusového CD sa fanúšikovia môžu tešiť napríklad na coververzie hitov od Rush v podaní kapely Alice in Chains, hudobníka Stevena Wilsona či spomínanej dvojice členov Foo Fighters. Super deluxe edícia bude obsahovať okrem dvoch CD a DVD aj tri vinylové platne a ďalšie bonusy.

Vypočujte si album 2112:



Kapela Rush vznikla v roku 1968 a v súčasnosti v nej pôsobia aj Geddy Lee a Neil Peart. Prvý, eponymný album uviedli na trh v roku 1974 a zatiaľ poslednú štúdiovku Clockwork Angels v júni 2012. Medzi ich úspešné single patria napríklad Limelight, New World Man, Nobody's Hero alebo Test for Echo. Formáciu v roku 1994 uviedli do Kanadskej hudobnej siene slávy a v roku 2013 do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/rushtheband

Súvisiaci interpreti: Rush