Skupina Heľenine oči prichádza s politicko-satirickým videosinglom Chcem viac, ktorý by sa mal objaviť aj na ich pripravovanom albume. Hudobníci svojou "predvolebnou kampaňou" pripomínajú blížiaci sa začiatok akustického Štúr Túr 1815, ktoré bude originálne nielen po hudobnej stránke, ale aj samotným programom a vizuálom.

"Myslím, že je to chytľavá dynamická pieseň a vôbec prvá skladba z nového albumu, ktorý pripravujeme. Hádam ho dokončíme v roku 2016. Album má zatiaľ pracovný názov Vajco. O skladbe Chcem viac vám zatiaľ nič špeciálne neprezradíme, dúfame, že si spravíte názor sami, keď si to pozriete," hovorí o novinke spevák Heľeniných očí, Martin Mihalčín.

Videoklip k novej piesni režíroval Samo Spišák a okrem kapely v ňom účinkuje herečka Anička Rakovská. Billboardy, ktoré sa v ňom objavujú, uverejnila formácia samostatne na svojom facebookovom profile ako upútavku. 

Heľenine oči a ich predvolebná kampaň Zdroj: Ján ŠtovkaViac "billboardov" nájdete v galérii

Hudobne skladbu obohatil husľovými partmi známy fotograf Ján Štovka. Ten sa k prešovskej štvorici pridá aj na aktuálne Štúr Túr 1815, kde Chcem viac odznie prvýkrát naživo. Silne mužské obsadenie skrášli Marcela "Maca" Vilhanová z Radošinského naivného divadla, ktorá je známa aj z kapely Sto múch a tento rok vydala vlastný album Platňa roka (recenzia). 

"Pripravili sme sériu koncertov inšpirovaných životom a tvorbou Ľudovíta Štúra. Štúr je totiž jedným z mála slovenských politikov, za ktorých sa nemusíme hanbiť. Zvolili sme akustický program doplnený divadelnými prvkami. Odznejú tiež pesničky, ktoré sme nemohli hrať na klasických festivalových pódiách kvôli absencii nástrojov ako saxofón, kontrabas, akordeón a husle," pozýva Mihalčín.


Heľenine oči - Štúr Túr 1815:

11. december - Nové Mesto nad Váhom
12. december - Martin
16. december - Bratislava
18. december - Trebišov
19. december - Banská Bystrica
25. december - Poprad
26. december - Košice a Raslavice
27. december - Ružomberok
31. december - Prešov

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér kapely Heľenine oči. Viac informácií nájdete na hel.sk alebo na Facebooku.

Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Heľenine oči